Merhaba elimde burcu.xyz domaini olduğunu düşünelim (uzantı ve keyword tamamen örnek) sub domain calısması seo acısından daha faydalı olur mu ?
Örnek:
akrep.burcu.xyz
yengec.burcu.xyz

2012 ile 2014 yılları arasında bu yolu denemiştim farklı bir alanda 3-4 tane sub domain açıp, rekabeti çok da zorlu olmayan alanda hiç bir seo çalışması yapmadan ilk 3 sırada yerini almıştı subdomainlerim. Bunları zamanında devrettim. Bugun baktığımda domainler 6 yıl geçmesine rağmen hala bıraktığım yerlerde duruyorlar.

Merak ettiğim aradan çok uzun süre geçti ve seo gün geçtikçe değişen gelişen bir kavram. Seo açısından bu tür yöntemleri deneyip verim alanlar var mıdır aramızda. Yaklaşık 5-6 adet sub domain açmayı planlıyorum. Her birine ayrı ayrı seo calısması yapacak bütçem de mevcut. Önemli olan verim alır mıyız ? Ana domainimiz bu işten bir zarar görür mü? Bu yolla hedeflerine ulaşan var mıdır ?

Şimdiden yorumlarınız için teşekkürler.

Not: Geçmiş konuları araştırın diyecek çok bilmişler yazmasın diye söylüyorum. Geçmiş konuları araştırdım. Denenmiş yöntemler genelde 2010 2014 bandındaki konular.