Cagatayh adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Herkese merhaba,

Kısa bir yazı yazma amacı ile başlıyorum umarım sıkıcı uzun bir yazı olmaz.

Dile kolay 13 yıl olmuş R10'da, her zaman aktif olamasam da çok şey öğrendim burada. Amerika'da üniversite eğitimi (burslu) sırasında kaydolmuştum, şimdi ise rutine binmiş bi kariyer yolunun içindeyim beyaz yakalı olarak. Bu 13 yıl içerisinde okuduğum bölüm aksine hep bi sinema, fotoğrafla uğraşma eğilimi içindeydim ama zaman ayıramamıştım. Son 3 yıl öncelikle fotoğrafçılık ile başladım işe. İstanbul'da olduğum için Hayyam Pasajı'na git gellerle, dağda bayırda fotoğraf çeke çeke temeli öğrenmeye çalıştım. Okudum, izledim, test ettim. ISO, Aperture, Shutter Speed üçlüsünden sonra çok şey değişti. Kendimi sirkecide video çekimi için ucuz slider ararken buldum. Lesnler, ND filtreler, çekim teknikleri, color grading, color correction, picture profiles, beyaz dengesi... uzar gider.

Son yıllarda ise aklımda olan tek şey çektiklerimi paylaşmaktı. Çünkü bir şey anlatmak istiyorum, gördüğümü, hissettiğimi başkalarının da görmesini, hissetmesini istiyorum. Çektim yine çektim. Biriktirdim, montajı öğrenmeye çalıştım.Ve karar verdim. Yapmak istediğim şey buydu..

Dünyada görülecek, gezilecek çok yer var ve ben bir hırsla hayatımı bu "kariyer" yolunda geçirmek istemiyorum. Sinema&Televizyon eğitimi almak istiyorum, belki yurtdışında bir burs bulurum belli mi olur. Kısacası çantamı alıp ülke ülke dolaşacağım. Vlog şeklinde sadece kafamı gösterip konuşmaktansa, sinematik şekilde çekimler yapıp farklı bir stilde bunu aktarmak istiyorum. Maddi kaygıyla değil gerçekten izleyici benimle dünyanın her neresindeysem orada hissedebilmeli kendisini.

Şu an Türkiye'deyim ve İstanbul'da hazırlıklarımı yapıyorum. Her hafta eksik ekipmanlarımı tamamlamaya çalışıyorum. Yedek batarya, external mic, lensler..
İstediğim çekim tekniğine, stiline ve montajdaki el çabukluğuna ulaştığımda ilk Türkiye içerisinde bir kaç video daha çekip sonra Yurt dışına çıkış yapacağım.

2020 sonu en geç 2021 başı Türkiye'den temelli ayrılmayı planlıyorum.

Aşağıdaki linkten yeni açtığım kanal vasıtasıyla beni takip edebilirsiniz. Her türlü olumlu, olumsuz görüşünüzü yazmaktan çekinmeyin.
Sadece kanala abone olarak, bu yolculukta yanımda olup bana destek olabilirsiniz.
Stay tuned

Son videom:

https://www.youtube.com/watch?v=N6I5HYIye3Y

Başarılar, kanalını takip edip, son videonu da kanalıma (Yurtdışı turu) öne çıkan içerik olarak ekledim (; Yolun açık ve mutluluklarınla dolu olsun.