digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dini savunan insanların sürekli ortaya attıkları soru şudur.
Diyelim ki dinler yok, ben ne kaybedeceğim. Sonuçta ben günde 1,5 saat namaz kılıyorum, ya da ben haftada bir kiliseye gidiyorum...
Ama ateistlerin kaybedeceği çok şey var.
Aslında dinler sana bir şey kaybettirmiyor gibi görünebilir ama bu dinler yüzünden insanlık çok şey kaybetti.

Çok masumane görünüyor olabilir.
Ben din ile ne kaybedildiğini size anlatayım.
Binlerce yıldır din savaşları ile milyonlarca insan katledildi.
Hristiyanlar din adına yüzbinlerce kadını cadı diye diri diri yaktı.
Müslümanlar din adına cihat diye yeni topraklara savaş açtı, kendi dinine geçmeyenleri öldürdü ya da köleleştirdi.
Din adına, katli vacibdir fetvaları verildi.

Birileri göremediğimiz Tanrı'nın adına binlerce yıldır ceza kesiyor, adam öldürüyor, taşlıyor.
Tanrı adına insanları kırbaçlıyor, insanları hapse atıyor, tanrı adına insanları ibadete ya da inanmaya zorluyor.
Sonsuz kudrete sahip olan Tanrının kendi yapmadığı şeyleri onun adına yapıp kendini Tanrının askeri sayıyor.

Hristiyanların engizisyon mahkemeleri vardı birileri Tanrı adına mahkeme kurup ceza kasip uyguluyordu.
İslamda da IŞİD var mesela güncel. Sen bu adamları terörist olarak görüyorsun.
Onlar da diyorlar ki biz Tanrı'nın emirlerini uyguluyoruz. Bu emirleri uygulamazsak cehenneme gideceğiz.
Şimdi ya onlar haklıysa, ya din onların uyguladığı şekilde ise. O zaman da senin 1,5 saatlik namazın yetmiyor.

Yani değerli kardeşim, senin ne kaybedeceğini bilmem ama iş senin günde 1,5 saatini kaybetmenin çok ötesinde.
Dinler tarih boyunca insanlığa o kadar çok şey kaybettirmiştir ki.
Dinler hidayet, huzur, ahlak verdiği her 1 adama karşı, 1000 adama ölüm, işkence ve acı vermiştir.
Ve dinler binlerce yıldır bilimsel gelişmenin ve bilimadamlarının önündeki en büyük engel olmuştur.
"Dinde zorlama yoktur. Doğru eğriden açıkça ayrılmıştır. Artık kim sahte tanrıları reddeder de Allah’a inanırsa kopmayan sağlam bir kulpa yapışmıştır. Allah her şeyi işitir ve bilir.","Bakara : 256"