Siyahdenizli adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tüm pazaryerşerinde komisyonla 3 aşağı 5 yukarı aynıdır Ancak sıralama yapmak gerekirse, en çok alandan aza doğru;

1- Trendyol
2- Hepsiburada
3- Gittigiyor ve N11 aynı sayılır

N11 içlerinde sistemsel olarak en iyisi olandır. Trendyol henüz çömez sistemleri biraz hantal. Hepsiburada her yönden değişik. Herşeyden +kdv alırlar ve ödemeleri ortalama 30 gün vade ile yaparlar. Bu trendyol içinde geçerlidir. N11 de ise çok daha kısadır. Gittigidiyor zaten bimek üzere idi ancak son zamanlarda epey reklam yaptılar biraz canlanma söz konusur.

Birde epttavm var ama pek kullanan yok gibi müşterilerden daha çok.

Kısaca trendyol daha bir kaç gün önce komisyonalrda %3/5 arasında indirim yaptı ama zaten %30 lardan falan düştüler. Hala çok yüksekler.

tavsiyem n11 ile başla, hepsiburada ve trendyol'da buybax sistemi var, yani satıcı sıralaması. bir üründe birden çok satıcı olduğu içinfiyatlar dip. kar marjı çok düşük. n11 de ufaktan bu sisteme geçmeye başladı.
İnternet ortamında kar marjları çok düşük. Yüksek kar için kendi sitenizden, instagram'dan v.s. satış yapmanız gerekecek. Ancak kendi sitenizde güvenirlik ve reklam giderleri derken ilk yatırım olarak epey gider olacaktır.

Kısaca durum bu diyeceksin ki sennerden biliyorsun bunları. Hepsinde satış denedim epttavm hariç. Şuan bıraktım farklı işlerden dolayı tekrar başlayacağım yakında.
Teşekkürler bilgilendirmeniz için baya açıklayıcı olmuş 😊 baya araştırdım en çok aksesuar saat vs çoğunlukla trendyolda satılıyor gördüğüm kadarıyla bakalım n11 ve trendyol ikisinde beraber satış yapmayı planlıyorum ilk başta üyelik ücreti vs yok diyimi sadece satış üzerinden komisyon alıyorlar.

ahmetbaslik adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Komisyonda herhangi Bir değişiklik görmedim, ve aşırı fazla geldi komisyonlar. Aynı zamanda diğerlerinden de geç yatiriyorlar. Sistemde sürekli sıkıntılarla karşılaşıyorum. Trendyol mağazamı kapattım
Bazı arkadaşlar komisyon konusunda düşüş olduğunu söylüyorlar ama birisi pazarlık yapiyorsun indirihor diyor birisi çok satışın olacak diyor bilmiyorum artık nasıl olduğunu. Sistem de sıkıntı olarak nasıl bi sıkıntı ile karşılaştınız