Kasa Defteri tutuyor musunuz?
Evet kasa defteri tutuyorum hocam
Günlük girdi çıktıları yazıyorum. Ertesi güne kasa devri yapıyorum.
Muhasebeci alabilirsin dostum
Bunun için bence en iyi çözüm Excel

Genel bir muhasebe dosyam var, tüm bakiyelerimi gelir ve giderleri, müşteri carilerini Excel üzerinde tutuyorum. Excel 'e işlemeden ya da Excel üzerinde hesap yapmadan neyin nereye gideceğini görmeden para çıkışı yapmıyorum. Bunu düzenli olarak uygularsanız neyin nereye gittiğini daha iyi görebilir ve buna göre yönetebilirsiniz.
Allahım ne dertler var

yani cevap verebilecek deneyime sahip olmayı çok isterdim.
gelen parayı değil de, giden parayı kontrol edemiyorum ben

Allah bereket versin efendim.
Ön muhasebe programı kullanmanızı öneririm. Gelir ve giderlerinizi takip etmek için en iyi çözümdür. Ancak ne olursa olsun sağlam bir bütçe çalışmanız olması lazım. Kısaca bahsedecek olursam; aylık sabit giderlerinizi ve sabit gelirlerinizi netleştirin. Sonrasında değişkenlik gösterebilecek gelir ve giderlerinizi de not edin. Bütçenizin dışına çıkmamaya dikkat edin. Eğer gider gelirden yüksek çıkıyorsa değişkenlik gösteren giderlerinizi elden geçirin. Aslında çok detaylı ve ucu bucağı olmayan bir konu.
Muhasebecim Yok hocam.
Sebebi ise işçi olarak çalıştığım dönemde muhasebecinin firmayı tokatlayıp kaçması idi bende fobi oldu diyebilirim.Güvenmiyorum Korkuyorum
Girdi çıktı az olmuyor bende.
Ama bu aralar hep çıkıyor giren yok
Bu biraz da ticarette anlatılmicak şeyler yatak odamı teşhir etmek istemiyorum pek.
Benim aylık fix 25 bin civarında giderim oluştu.
Hammadde ~eleman ~dükkan kiraları ~kredi ve 2 aile.
İş büyüğünce delik de büyüyor

Excel mantıklı gibi geliyor. Aylık gelir gider tablosu yapabileceğim. Yada ne bilim tecrübeli benden yaşca büyük şefkat tokatına ihtiyacım var yoksa kendime gelemem gibi