Uzun zamandır ticaretin içindeyim ancak hala bazı şeyleri anlamıyorum. Arkadaşlar ister müşteri olun ister işi yapan kişi birazcık insan olun rica ederim. Adam beni arıyor 2 gün boyunca konuşuyor en son her şey ok yarın öbür gün neyse ödemeni yapalım başlayalım sonra ortadan kayboluyor. Ne bir bilgi verme var ne başka bir şey. Ya tamam daha ekonomik bir çözüm bulmuş olabilirsin, vazgeçmiş olabilirsin ya da başka bir durum vardır vs. Bir mesaj atıp hocam bizim proje iptal vazgeçtik vs bir bilgi vermek çok mu zor. Hadi onu yapmıyorsun nezaketen ben yazıyorum hocam nasılsınız dönüş yapmadınız diye bari ona cevap ver oda yok.
Arkadaşlar belki farkında değilsiniz ama insanlar sizlerle yaptıkları anlaşmalardan kazanacakları para üstüne planlar yapıyor hayatlarını sürdürmek için normal olarak.. Ben dahil bir çok arkadaşın tek geçim kapısı R10. Belki başka bir yerden alacağı başka bir işi sizinki yüzünden almıyor iki işi birden yapamayacağı için adama faydanız olmadığı gibi bilmeden de olsa zarar da veriyorsunuz.
Birde WP'a gelip iki saat sorup zamanını alıp fiyatı duyduktan sonra bir kez daha mesaj atmayanlar var.. Ya pahalı geldiyse hocam benim bütçemi aşıyor teşekkür ederim falan de öyle git sanki silah zoru ile mi iş alıyoruz senden. Bir sizin mi zamanınız kıymetli bizden çaldığınız zaman ne olacak. Biz tepeden tepeden konuşsak yada hocam kısa kes zamanımı çalma ne istiyorsun falan desek ne kadar itici olacağının farkındayım ama bazen çıldırıyorum cidden.
Bakın yine R10'dan bir arkadaş bir video intro işi için yazdı bana 1 yıl önce felan sanırım.. Abartmıyorum 1 hafta kıçı kırık 10 saniyelik bir video için tatava yaptı. Üste de dediğim gibi hocam uzatma bir denilmiyor ki.. Neyse 1 hafta sonra aynı soruları bin defa cevaplamanın ardından anlaşıldı ödemesini yapacak bende işi başlayacağım. Bilin bakalım ne oldu? Kayboldu ortadan.. Aradan yaklaşık bir 6 ay felan geçti yine aynı vatandaş yine aynı iş için sanki daha önce hiç konuşmamışız gibi yeniden yazdı dedim ok ödemesini yap işini yapalım yine kayboldu. Hani bir söz varya sabaha mı bırakırsın diye bırakmam ya o derece..
Ben 35 yaşındayım ve bu gibi konuların kimseyi değiştirmeyeceğini de biliyorum ama bazen öyle kızıyorum ki anlatamam.. Ya hiç mi nezaket aşılayan biri olmadı size hayatınız boyunca nasıl bir ortamda büyüdünüz nasıl arkadaşlarınız nasıl bir çevreniz var da kendinizden veya paranızdan başka hiç bir değeriniz olmadan yaşayabiliyorsunuz. Biraz insan olmak çok mu zor?
Yazık. Hem Size Hem De Benim Gibi İnsanların Zamanına..