Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
Konuya yazılan her şeyi okuyamadım ancak ilk tavsiyem okumadıysanız öncelikle Kuran'ı okuyun.
Ben eskiden namaz kılan, İslam'ın tüm gereklerini yerine getirmeye çalışan bir Müslüman iken bir süredir boşlukta olan bir bireyim, sorarsanız hala Müslüman olduğumu söylüyorum ancak kafam çok karışık. Siz sorularınızı sorarken baştan hata yapıyorsunuz bana kalırsa, birkaç ön kabul ile sormuşsunuz. Örneğin arının muhteşem düzeninden falan bahsediyorsunuz ancak bilimsel açıdan hiç de böyle muhteşem bir düzen yok. Karadaki canlılar belki gözümüze daha "düzgün" görünüyor ancak biraz araştırırsanız özellikle deniz canlılarının ne kadar ilkel olduğunu görürsünüz. Sizin muhteşem düzen, sanat diye tabir ettiğiniz şeyler bilimin, tesadüfi deyin evrim deyin, bir süreçle nasıl oluştuğunu açıklayabildiği şeyler öncelikle bunları reddetmeyi bırakması gerek bir insanın. Ülkemizde ne yazık ki bu konuda bilinç hiç yoka yakın. Ardından da sorularınızı İslam özelinde değil genel sorun ancak ne olursa olsun sonunda bir şeye inanmak zorunda kalacaksınız, ya bir yaratıcının varlığına inanacaksınız ya da evrenin tekrarlardığına, sonsuz olduğuna. Zaman algısına sahip olduğumuz için her seferinde öncesinde ne olduğunu bilemediğimiz (bu henüz bilmediğimiz bir şey de olabilir, seneye buna bilimsel bir cevap verilebilir ancak her zaman yeni sorular oluşacaktır) bir noktaya varacaksınız. Bu düşünmenin, sorgulamanın sonu yok, güzelliği de burada sanırım.