Aslinda sizde bir yaraticinin var oldugu konusunda hem fikirsiniz. Bu kadar seyin bir sans eseri olamayacagini zaten belirtmissiniz. Ateistler ve felsefeciler yillar boyu bu tarz sorularla din alimlerini koseye sikistirmaya calismislardir. Mesela; Allah c.c kaldiramayacagi tasi yaratabilir mi? gibi yaratirsa nasil kaldirabilir. kaldirirsa nasil yaratabilir vsvs gibi cok sayida soru ile bir cok insanin kafasini karistirmislardir.
Aslinda tum bunlara gerek yok. Ben inanan bir muslumanim kendi adima. Diyelim ki boyle bisi yok din yok yaratici yok. Ne kaybedecegim dunyada islami kurallara uymakla. Gunde 5 vakit namaz 15 dk dan 1 bilemedin 1.5 saat. Yilda bir ay oruc. Digerleri zaten ateistlerin felsefecilerin ve tum insan olanlarin uymasi gereken kurallar. iyi birisi ol, durust ol, kotuluk yapma, baska insanlarin haklarina saygi duy vs vs... Benim kaybedecegim gunde sadece 1.5 saatim.
Peki ama ya islamiyet hak din ise ve yaratici var ise. O zaman deistler, ateistler ve diger inanmayanlarin sonu ne olacak. Sonsuz cehennem bu kadar basit bisimi onlarin gozunde cok mrk ediyorum.
Bazi seyleri cok fazla sorgulamakda iyi deildir. Tmm dinimiz akil dini mantik dini. Lakin bazi mevzular kildan ince kilictan keskindir. Ufacik bir mevzudan dinden cikabiliceginizi unutmayin. ve kimin ne kadar vakti kaldigida belli deil. Sonucta bizi hayata baglayan tek sey aldigimiz nefes.