Eğitim mi ? hangi eğitimden bahsediyoruz??? teknik olarak eğitim insanı yetiştirmek değil midir ? ben yetişmiş bir birey göremiyorum ... kendi mesleğimden örnek vereyim... sağlam bir firmada supervizor olarak çalışıyorum gitmediğim il gitmediğim ilçe kalmadı 9 ülke gezdim iş için onun dışında 9 sene elektrikçiydim 9 sene sonra üniversite okudum okurken çalıştım şuan 5,5 senelik süpervızor'um hem okuyup hem çalıştığım dönemde 2 kez hastanelik oldum neden uykusuzluktan zor günler zor şartlar klişeleşmiş basit insanlar görmediğim şey kalmadı ve şu an 14,5 sene sonra istediğim yerdeyim ... buraya kadar herşey normal bu benim hayatım ...
2 gün evvel yaşadığım olaya bakın
bir ayakkabı tamircisinin dükkanına girdim ayakkabım için temizleme bezı almaya işte sohbet muhabbet sohbet ettiğim kişi bır kızı olduğunu yeni mezun olduğunu ve tekniker olduğunu söyledi iş ayarlayıp ayarlayamayacagımı sordu bende teknik bilgisi ne durumda işte okulda ne öğrenmiş vs vs sorguladım ve en nıhayetınde kızı aradı soruları sordu cevapları aldı
okul bitmiş inşaat teknikeri outocad yok referans yok bilgi yok hiçbirşey yok ama dirsek çürütmüş maaşı iyi olacakmış vs vs bu doğrultuda bende kendisine yardımcı olamayacağımı daha iyi kişilerin olduğunu bunu yapamayacağımı ilettiğimde karşımdaki insanın tepkisi şu hep sizin gibilerin yüzünden gençler bu durumda arkadaşlar ben 30+1 yaşındayım kimse hiçbiryere bedavadan gelmiyor
çok sevdiğim bir söz vardır ben A.şerif izgörenden duydum
BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA BULUNUR.
Sen okula git ama gelişme bilgine bilgi katma gez toz eğlen iş görüşmesine gittim almadılar de neden alsınlar benim iş görüşmelerinde sorduğum ilk soru şudur ... Senin Diğerlerinden ne farkın var..
Dünya bir maraton kendini yetiştirirsen bir yerlere gelirsin yetiştirmezsen ya devlete sallarsın yada simit satarsın bu işler böyle ( Ki benim gözümde ağlayanlardan daha değerli simit satanlar)
Aslında bu nedenle de eğitim sistemini kınamıyorum neyi hakediyorsak onu yaşıyoruz yakın bir abimin kızı var şuan hazırlık yapıyor mühendislik için kız günün 3 saati telefonla arıyor boş günlerinde de gelip yanımda oturuyor ne öğrenebilirim diye yani herkes hakettiğini yaşıyor...
Okumuşsunuzdur diye düşünüyorum savaşmadan kazanamazsınız bahane G... Gibidir Herkeste Bulunur beyleer.