''Allah'ı kim yarattı'' sorusu bana çok komik ve saçma geliyor. Allah evrenı neden sonuç ilişkisine göre yaratmış. Ancak yaratıcı, bu neden sonuç ilişkisine dahil olmak zorunda değil. Çünkü o her şeyi var eden. Sizin bu sorunuzun cevabı, düşündüğünüz gibi olsaydı; Allah'ın yaratıcısı kim ? Allah'ın yaratıcısının yaratıcısı kim ? diyerek sonsuza kadar devam ederdi. Allah, zaman ve mekana hakimdir ancak kurallarına dahil değildir. Kuralı koyan O'dur. Doğa'da ve evrende her şey neden sonuç ilişkisine dayalı ve tüm bu yaşanan olayları kurgulamak için çok üstün bir zeka gerekiyor. Bu bile yaratıcının yüceliğini gözler önüne seriyor. Allah' Kuran'da bir anda yarattım der, ancak o bir an biz insanlar için 2 milyon yıl sürebilir. Çünkü Allah zaman kavramına da hükmeder. Bir filmi 2 saat'te de izleyebilirsiniz. Baştan sona sarıp 1 saniyede de tüm filmi sarıp geçebilirsiniz. Böyle düşünün. Zaten Kur'anda birçok dinden söz ediliyor. Burada aklımı karıştıracak bir durum görmüyorum. Evren'de her şey zamanla oluştuğu gibi insanında inanç seviyesinin gelişebilmesi için aşamalar gerekirdi. Dinler de bunu sağlıyor. Ancak sizin bahsettikleriniz, Şamanizm, Budizm vs gibi epik dinlerse onlar insanlar tarafından uydurulmuş, gerçek dışı olgulardır. Kur'an zaten sorgulayın diyor tüm insanlığa. Ancak sorgularken mantık dahilinde sorgulamazsanız doğru yoldan çıkabilirsiniz. Bahsettiğiniz uzakdoğu ve diğer dinlerde sorguladığınız zaman dinin mantık dışı olduğunu algılayabilirsiniz. Ancak Kuran'ı inceleyip sorguladığınızda tek bir eksik bulamazsınız. Bu da hak dinin İslam olduğunu gösterir. Aslında Allah'ın göndermiş olduğu her din İslam'dır. Eğer İncil değiştirilmeseydi O'da İslam'ın emirlerini bize emredecekti. Dediğim gibi her şeyin gelişmesinin bir evresi olduğu gibi, dinlerin gönderilmesinin de sosyolojik evrim için bir gerekliliği vardı. Ve son aşamada İslam dini tebliğ edildi. Detaylı özel sorularınız varsa özelden iletin sohbet ederiz. Konu üzerinden tekrar cevap yazmayacağım.