abaddonn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yanlış anlama. Aklındaki soruların olmasına bir şey demiyorum. Sadece bu konuları forum genelinde açman çok yanlış.

Eğer gerçekten bu tarz hassas konularda bir arayış içerisinde isen gidersin bir imam, müftü veya ülkemizde hangi mahalleye girsen konuşabileceğin birisini gösterirler.

Bu tarz konuların yeri burası olmadığı gibi buradan alacağın bilgilerle yanlış yönlendirilme durumun çok fazla.
Direkt bu konunun tek tarafına bağlı olan imamlara vs. gitmek yerine burada başka insanların fikirlerini alması neden sizi rahatsız etti? Bırakın da kendi gerçeğini bulsun başkalarının gerçeklerini dinlemesin.

Dostum soruların oldukça güzel sorular. Tanrının tesadüf eseri olması konusundaki en büyük cevap tanrının zamandan ve yaratılış gibi kavramlardan farklı şekilde var olduğudur. En azından ben en mantıklı cevap olarak bunu buldum. Ki yine de tatmin olmadım orası ayrı konu.

Diğer dinlerin de doğru olma ihtimali hakkında bir şey söyleyemem çünkü %100 durum açık tüm dinler kendinin en doğru olduğunu düşünür. Hangisinin gerçek olduğunu da doğaüstü bir kanıt görmeden anlayamazsın. Çünkü hepsi evrendeki düzenin var olması için bir tanrının olması gerektiğinden bahseder. Peki hangi tanrı gerçek olan?

Aklımdaki fikirleri vermek istedim. İyi forumlar herkese.