Tavsiyem sorgulama sorma ama açıklayayım
1. sorun tamamen ateistlerin fikri üzerinden gidiyor "Kuran da ve diğer 2 semavi din de Allahın doğmadığı, doğrulmadığı söyleniyor. Yani siz oldukça fonksiyonlu bir arının çalışmalarına bakıp onun şans eseri olmadığını söylüyorsunuz fakat onu hesaplayan varlığın şans eseri olduğunu düşünüyorsunuz." bu düşünce sadece ateistlerde bulunmakta ha agnostiklerde yada putperestlerdeysede gene evet bulunmakta.
Allah şans eseri yaratılmadı yada doğrulmadı. Allah yani yaratıcımız olan allahu teala her zaman vardı şimdi şu şekilde düşün herşeyin bir yaratıcısı olduğunu var sayarsan örnek vericem benim annemi annesi annensinide annesinin annesi doğurdu demi bu hz.adem ve havvaya kadar gider sonra hava su toprak yaratıldı sonrada gezegenler çarpıştı sonrasındada gezegenler yaratıldı sonrasında yıldızlar güneş sistemi yaratıldı sonrasında evren yaratıldı sonrasındada cennet ve cehennem ile ahiret hayatı yaratıldı sonrasındada ruhlar yaratıldı şuan gereksiz yere yazdığımı fark ettim ama demek istediğim şey eğer sen herşeyde bir yaratıcı ararsan bir gün kendi inancını yaratmış olan tanrınında bir yaratıcısı olduğunu ve sonrasındada onunda bir yaratıcısı olduğunu sonrasındada onunda onunda onunda yaratıcısı olduğunu düşünürsün ve konu islamiyetten mitolojiye road to olympos'a gider anlatabildim mi bu yüzden allah tektir birdir ve yaratıcısı yoktur, doğmamıştır doğrulmamıştır, bir insan yerine koyulamaz o bir ilahi varlıktır bu yüzden bu sorgulanmamalıdır
2.sorunuda cevaplayayım evet benimde aklıma geliyor diğer dinlere bakınca ama sonra neyin günah neyin helal olduğunu anladığımda aklıma yatan dinin islamiyet müslümanlık olduğu kanısına varıyorum. Ve dediğin gibi diğer dinlerin cenneti var ya cehennemi biz yaşarsak ne olcak diye bunun hakkında şu açıklamayı yapayım
Kuranı kerim değiştirilmemiş bir kitaptır bazen okuyunca türkçe mealini arada bir ayetlerde çakışma olduğunu düşündüğüm oluyor hatta bunlar ateistlerin genelde dayanak noktaları ama ben şu şekilde yorumluyorum kuranı kerimde ekleme olsaydı allah tek bir söylemesiyle tüm kuranı kerimi değiştirir hatası varsa düzeltirdi, aynı şekilde dinimizdede değiştirilmiş yada oynanmış bir din olsaydı tek bir söylemesiyle tüm herşeyi değiştirirdi fakat dinimiz dünyaya gelmiş olan son din kuranı kerimde son kitap ve bizzat yaratıcımız olan allah tarafından korunmakta. Bazen diyorum madem ateistsin bro yiyorsa kuranı kerime zarar ver diyorum adam yaparım diyor ertesi günü yanına kitabı getiriyorum adam parmağını bile kımıldatamıyor. Çünkü kuranı kerime zarar girişimleri denendi ve bunun sonuçları ortada (fareye dönüşen kadın, kemik erimesiyle lanetlenen genç, iç organları kurtlar tarafından yenmiş olan kadın) demek istediğimi anladın dimi benden bu kadar herkese saygılar hayırlı geceler dilerim 19 yaşındayım umarım herşeyi anlatmış oldum