VPS'de çoğunlukla root zaten engelleniyor sektörün büyük oyuncuları tarafından. Hosting'de çok bilgim yok ama tahmin yürütüyorum, VPS kullanırken birden fazla kullanıcıyla aynı makinayı paylaşıyorsunuz. Bir kişinin yapacağı aşırı davranış dolaylı da olsa diğer müşterilere zarar verir şeklinde düşünüyor olabilirler.
İkincisi pazarlama taktiği olabilir. PHP ve NodeJS'de genelde sorun çıkartmazken birçok firma Python ve Java sözkonusu olunca dedicated'a yönlendiriyor. Ciddi bir iş yapıyorlar - bunlarda para vardır düşüncesi olabilir.
Bu sebeple Web dünyası PHP'den kurtulamadı ve Python ve Java'daki open source iş sayısı da hep sınırlı kaldı.
Bana sorarsanız 2020 itibariyle bunları hesaplamak düşünmek saçmalıktır. DreamHost'da hosting'im var, Go'yu bile yasaklamış adamlar, dedicated aldırmak için.
Yıllardır en küçük proje için bile vps kullandım. Oldum olası shared hostinglerden nefret ederim. İlk defa duydum sizden vps üzerinde root access engellendiğini onun için sordum. Normalde direct root access engelleniyor fakat onuda isteğe bağlı ssh configden açabiliyor ve ya sudoer yetkisi olan bir accountla sudo su şeklinde root olunabiliyor. Şaşırdım. Teşekkür ederim vakit ayırdığınız için.