Müşteri olarak haklı olduğunuz taraflar var. Yani kimse kimseye kırıcı davranmamalı. Kimse işini yapmaktan kaçınmamalı. Ama herkesin bir kapasitesi var.

-"İş sağlığı ve güvenliği sistemi çalışanın ruh ve beden bütünlüğünü korumayı
amaçlayan multidisipliner bir sistemdir. Bu nedenle iş sağlığı ve güvenliği mevzu-
atı da önleme önceliği olan bir mantık üzerine kurgulanmıştır. Çalışanların beden
sağlıkları kadar ruh sağlıklarının da korunmasından sorumlu olan işverenlerin, iş
ortamında risk oluşturan maddi unsurların meydana getireceği tehlikeleri önleme-
nin yanı sıra çalışanları, etkileşim içinde bulundukları tüm varlıkların olumsuz et-
kilerinden de korumakla yükümlüdürler"
Diyor nette. Bu PTT yönetmeliğinde değil iş sağlığı ve güvenliği kanununda böyledir. Burada problem sizin 5 saat fazla çalışmanız. Sizin 5 saat fazla çalışmanız sizi haklı kılmaz. Bu nedenle siz ben müsterihim yapmak zorunda diyemezsiniz. Kimsede size diyemez.
Kargo kabul formu doldurmak zorundasınız. Eğer doldurtmuyorsa gişe personeli sorumluluğu üzerine alıyor demektir. Sizinle bir problem yaşadığı için sizin sorumluluğumuzu almak istememiştir. Burada başkalarına doldurtmamasi sizi haklı kılmaz. Sadece size doldurması evet killiktir, ona hak veriyorum.
Az personel çok iş prensibini cozecek olan personel değildir. Ama ne varki siz personeli şikayet ettiniz benim işimi yapmıyor diye. Problem sistemde. Personel elinden geldiği kadar yapabilir. He onu yapmıyorsa o da sorgulanmalıdır.
Ertesi gün neden sisteme girsinler ? orada bir ürünüm kaybolursa zararımı kim karşılayacak ? Demissin. Sen karşılayacaksın. Ihtirazi kayıtla kabul ediliyor kargolar ve buna imza atıyorsun. Yetişmezse ne yapabilir?
Son olarak çok sağolun. Sağlığımı düşündüğünüz için. Evet sağlığımız değerli. Çünkü ben bu sağlığımı korumak için okumaktan gözlerimi kaybettim. Şimdi daha fazlasini da kaybetmeye niyetim yok.