O 550 TL'yi miktar önemli değil anlamında söyledim. Yani sen 1000 liralık işte getirmiş olabilirsin 5 liralikta. Bu memur için fark etmez demek istedim.
Kibar konuşma konusuna gelince ona da hak veriyorum ama siz benim cevaplarına bile tahammül edemiyorsunuz. Önce bunu kendimiz uygulamamız lazım. Hem pardonda ne varmış benim zihniyetimde? Siz benim neyimi gordunuzde bu şekilde konuşabiliyorsunuz? Çekemeyecekseniz açmayin konuyu olsun bitsin. Boş konuşuyorsun demeler, zihniyete laf atmalar..
Fikrimizi belirtiyoruz burada. Sana salak diyende yok. Seni tersleyende. Ama sen maşallah bize herşeyi söylüyorsun.
Mesajında öyle anlaşılmıyor. 550 TL devlet alıyor personel değil diyorsun. Bende diyorum ki personele maaşı kim ödüyor. Taammül edemiyor değilim doğru birdir sen yanlışı savunuyorsun. Bak diyorsun ki mesajında sana gelene kadar kaç kişi ile uğraşıyorlar. Bu bir savunma olamaz. Bana gelene kadar 1000 kişi ile uğraşıyor olması beni terslemesi anlamına gelmez. Bana suratsızlık yapması anlamına da gelmez. Benim işimi almaması anlamına da gelmez buraya kadar tamam mıyız ? Bu adamlar 5 e kadar çalışıyor öğlen 1 saat kaytarıyorlar. Her gönderi de bir numaratöre basmak için sallanıp duruyorlar salak değiliz görüyoruz oturuyorum sıramı bekliyorum 5 vezne var hepsi boş bir şeylerle uğraşıyorlar dakikalarca neyse bunu da geçtim adam 5 e kadar çalışıyor ben akşam 10 a kadar çalışıyorum. Milyarlık ekranlar yeri geliyor elimizde kırılıyor işimizin %90 stresli ve her daim dikkat istiyor biz bile kimseyi kırmıyoruz yinede. Geçen 500 küsür lirakık ekran takıyorum dükkanda tekim yapışkanları sürdüm ekranı takacağım tak adam geldi kalktım ilgilendim aklım ekran yapışkan kuruyor adam ona bakıyor buna bakıyor şu nasıl diyor bu nasıl diyor içimden kuduruyorum ama hiç bir şey demedim ürünümü sattım arkaya geçtim yapışkanları temizledim tekrar sürdüm montaj yaptım bunu niye anlatıyorum 500 liralık ekran gidiyor orda adam 20 liralık mal alıyor biz buna rağmen bile insanları terslemiyoruz.
Sen diyorsun ki 16:00 kadar kargo getirmen sıkıntı olmuş .. Neden ? nasıl bir sıkıntı olsun ki ? barkodların çıktısını almışım 17 kargo elindeki cihazla tek tek okutup alması 15 dakkasını almaz mesai bitmesine var 30 dakika nerede sıkıntı ?
Sen saat 16:00'da sanane ben 50 kargoda getiririm diyemezsin. Nasıl diyemem ? bal gibi de derim 50 kargoda götürürüm 16:00 da 100 kargoda var mı PTT nin böyle bir kuralı ? Göstersene bana PTT sitesinde 16:00 kadar 50 kargo götüremezsiniz diye bir kural bir kanun var mı ? Gösterebilir misin ? Gösteremez misin ? o zaman sen ne hakla diyemezsin diye bana telkinde bulunuyorsun ?
Maalesef yani karsindakide robot değil. Diyorsun ben robot mu dedim ? biz sabah 9 akşam 10 çalışıyoruz senin robot değil dediğin adamdan 5 saat daha fazla çalışıyorum benim her anım risk adamın işinde risk yok doğru düzgün kim robot ?
Birde kargo kabul formu doldurmak zorundasın. Bu bir kural ise herkes uygulayacak o zaman. Aynı şubede ali doldurtmuyor veli doldurtuyorsa burada bir terslik vardır. Aynı kişi 2-3 gönderide doldurtmuyorsa 15 gönderide doldurtuyorsa burada art niyet vardır bunun nesini anlamıyorsun ? Ben ilk gittiğimde bana bunu doldurtsaydılar böyle bir şey yazmazdım tartışa çıkınça dolduruyorlarsa adet azken doldurtmuyorlarsa burada sıkıntı vardır anlatabiliyor muyum ?
iletişimde sıkıntı var tamam ama empati yapmak lazım. Neden ampati yapayım ? Poşet alabilir miyim diye kibar bir dille rica ettiğim kişi şimdi kalkamam derse neden empati kurayım ? Dükkanıma gel seni azarlıyım biride gelsin sana empati kur çocuk akşama kadar kaç telefonla uğraşıyor desin ne dersin ?
PTT'de işler az personel çok iş prensibiyle yürütülmeye çalışıldığı müddetçe bu böyle devam edecek. Bu benim sorunum değil bu PTT nin sorunu çok personel ile çok iş yapsınlar o zaman. Yapmıyorlarsa kapatsın gitsinler banane ?
Daha erken getirirseniz bence problem kalmaz. ben e-ticaret yapıyorum dünya kadar rakibim var bir çoğu aynı gün kargo yapıyor. İnsanlar aynı gün kargo yapanı tercih ediyor. 16:00 kadar gelen siparişler aynı gün kargo olarak gönderdiğimiz için insanlar alışveriş yapıyor ben daha erken nasıl gideyim ? Ertesi gün neden sisteme girsinler ? orada bir ürünüm kaybolursa zararımı kim karşılayacak ?
Personel de işyerinde sağlığını koruyacak koşullarda çalışmalı. Robot değiliz sonuçta. buna ise bir şey demiyorum siz sağlığınızı kaybetmeyin yazık size.