Ya arkadaş zihniyetine baksana. İşte senin zihniyetin ile orada ki çalışan bazı personelin zihniyeti de aynı. Sen diyorsun ki 550 TL yi personele değil devlete ödüyorsun. Yani diyorsun ki personel bir şey kazanmıyor devlet kazanıyor. Ben o 550 TL yi ödemesem devlet bu personele nasıl maaş verecek ? Zihniyetin bile saçma sapan ben senle neyi tartışayım ? Sen diyorsun ki bir sürü iş yapıyorlar kaldıramıyorlarsa yapmayacaklar bizde dünya sorun sıkıntı çekiyoruz ama mekanımıza gelen hiç bir müşteriye surat yapıp terslemiyoruz. Can ağzımızda olsa bile kibar kibar konuşuyoruz. Biz salakmıyız ? Şimdi o adam günde 1000 kişiye bakıyor diye beni terslemeye ne hakkı var ? Bende o zaman akşam saatleri dükkanıma gelenleri tersliyim diyim ki sana kadar kaç kişi ile uğraştım oldu mu bu şimdi ?
O 550 TL'yi miktar önemli değil anlamında söyledim. Yani sen 1000 liralık işte getirmiş olabilirsin 5 liralikta. Bu memur için fark etmez demek istedim.
Kibar konuşma konusuna gelince ona da hak veriyorum ama siz benim cevaplarına bile tahammül edemiyorsunuz. Önce bunu kendimiz uygulamamız lazım. Hem pardonda ne varmış benim zihniyetimde? Siz benim neyimi gordunuzde bu şekilde konuşabiliyorsunuz? Çekemeyecekseniz açmayin konuyu olsun bitsin. Boş konuşuyorsun demeler, zihniyete laf atmalar..
Fikrimizi belirtiyoruz burada. Sana salak diyende yok. Seni tersleyende. Ama sen maşallah bize herşeyi söylüyorsun.
ben esnafım. dükkanıma gelen müşteriye kapatıyoruz bu saate kadar neredeydin diyebiliyor muyum? hayır. biz bunu beklemiyoruz. zaten çalışma saati 5'e kadar.17.01 de kargo almasın. Ama 16.59'a kadar 100 kargo da getirsem alacak. Almak zorunda. Maden ocağında çalışan asgari ücretli bu kadar yorulmuyor bu nasıl bir sektörse. Herkes bi afra tafralı. Yoruluyorsa yoruluyor. Bunun karşılığında parasını alıyor. Bana ağız eğemez. Laf edemez. Herkes görevini yapmayı bilecek.
ama onlar taaa akşam 5'e kadar çalışıyolar. Masada otur otur. Ellerinde cihaz. Sıkılır insan sen de hak ver.. Haketmeden kazandığın para haramdır. Yapman gereken görevi aksatıp müşteriye ters davranıyorsan kazandığın para sonuna kadar haram. Bunun için para almıyorlar.
Saat 16 59'da 100 kargo getirirsen evet alır, ama ihtirazi kayıtla. Yani yarin gonderilmek kaydiyla. Siz zannediyorsunuzki kargoların hepsi kabul olmak zorunda. Oradaki 30 dakikalık gecikme o gün kabul edilen tüm kargoların ertesi gün gönderilmesi demek.
Maden ocağıyla kıyaslamışsın; her işin kendine göre bir zorluğu var.
Şimdi sen bana bunu söylesen ben de derimki hayırdır usta? Sana okuma diyen mi oldu?
Az personel çok iş prensibi bu tip sıkıntıları doğurmaya mecburdur. Sıkıntı personelde değil sistemde aranmalıdır. Benim şahsi düşüncem.