Eyvallah. Cevabin iyi oldu. İşyerindeki tartışmanın sebebini biraz daha anlayabiliyorum şimdi.
ben esnafım. dükkanıma gelen müşteriye kapatıyoruz bu saate kadar neredeydin diyebiliyor muyum? hayır. biz bunu beklemiyoruz. zaten çalışma saati 5'e kadar.17.01 de kargo almasın. Ama 16.59'a kadar 100 kargo da getirsem alacak. Almak zorunda. Maden ocağında çalışan asgari ücretli bu kadar yorulmuyor bu nasıl bir sektörse. Herkes bi afra tafralı. Yoruluyorsa yoruluyor. Bunun karşılığında parasını alıyor. Bana ağız eğemez. Laf edemez. Herkes görevini yapmayı bilecek.
Ya arkadaş zihniyetine baksana. İşte senin zihniyetin ile orada ki çalışan bazı personelin zihniyeti de aynı. Sen diyorsun ki 550 TL yi personele değil devlete ödüyorsun. Yani diyorsun ki personel bir şey kazanmıyor devlet kazanıyor. Ben o 550 TL yi ödemesem devlet bu personele nasıl maaş verecek ? Zihniyetin bile saçma sapan ben senle neyi tartışayım ? Sen diyorsun ki bir sürü iş yapıyorlar kaldıramıyorlarsa yapmayacaklar bizde dünya sorun sıkıntı çekiyoruz ama mekanımıza gelen hiç bir müşteriye surat yapıp terslemiyoruz. Can ağzımızda olsa bile kibar kibar konuşuyoruz. Biz salakmıyız ? Şimdi o adam günde 1000 kişiye bakıyor diye beni terslemeye ne hakkı var ? Bende o zaman akşam saatleri dükkanıma gelenleri tersliyim diyim ki sana kadar kaç kişi ile uğraştım oldu mu bu şimdi ?
ama onlar taaa akşam 5'e kadar çalışıyolar. Masada otur otur. Ellerinde cihaz. Sıkılır insan sen de hak ver.. Haketmeden kazandığın para haramdır. Yapman gereken görevi aksatıp müşteriye ters davranıyorsan kazandığın para sonuna kadar haram. Bunun için para almıyorlar.