saydek adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam mental olarak o saatlerde yorgun olmaları ve demorilize olmaları normal fakat bunu müşteriye yansıtmaları tamamen yanlış siz davanızda haklısınız yanlış anlamayın hizmet sektörünü bilirim personeli eğitmezsen kendilerine göre yazılı olmayan kanun üretirler bunuda haklıymış gibi savunurlar.
kargo sektörü son dönemlerde yerlerde internet satışlarının artması ve buna yeterli cevap verecek alt yapının olmayısı ve denetimsizlikten kaynaklanıyor
aynen öyle yazılı olmayan kanunlar üretiyorlar. Tamda demek istediğim bu aslında. Müdüre çıktım diyorum ki PTT'nin bir kişi günde şu kadar kargo gönderebilir diye bir kotası / kuralı var mı diye soruyorum yok diyor o zaman bu personel neden bu kadar kargo getirmeyin diyor diyorum haklısın diyor. Saat 17:00'ye kadar kargo alınmıyor mu diyorum alınıyor diyor o zaman bu personel niye daha erken saatte gel diyor diyorum ? haklısın uyaracağım diyor.

talipzor adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam şimdi sana durumu şu şekilde aciklayayim;
Sadece kendi pencerenden bakarsan haklı gibi görünebilirsin. Şimdi o senin suratsız dediğin arkadaş eminimki sana varana kadar kaç kargo kabul etmiştir. Sadece kargo değil posta da kabul etmiştir. Yani tebligat, kayıtlı kayıtsız posta vs. Ve bunu çoğunlukla öğleden sonraları yapıyorlar. Yani sabahtan kimse gelmiyor öğleden sonraya bırakıyorlar işi. Birde resmi kurumlar mesai saati bitimine eve giderken bırakıyorlar postayı. Senin saat 16:00'da o kadar kargo getirmen işi sıkıntıya sokmuş. Şöyleki senin kargolarının hepsini kabul etmek zorunda. Kabul etmeliki sevki sağlansın. Sen saat 16:00'da sanane ben 50 kargoda getiririm diyemezsin. Maalesef yani karsindakide robot değil. Birde kargo kabul formu doldurmak zorundasın. Gişe personeli de doldurmak zorunda. Yani bu kıllık yapmak değil. Siz bu zamana kadar doldurmadiginiz için size öyle geliyordur. iletişimde sıkıntı var tamam ama empati yapmak lazım. PTT'de işler az personel çok iş prensibiyle yürütülmeye çalışıldığı müddetçe bu böyle devam edecek. Daha erken getirirseniz bence problem kalmaz. Ya da kargonuzu bırakın yarın kabul etsinler. Sürekli yapıyorsanız bu işi anlaşın kargonuzu bırakın eğer kabul ederlerse sonraki gün de bakışlarınızı alırsınız. Son olarak o 550 TL devletin cebine giriyor, personelin değil. Personel de işyerinde sağlığını koruyacak koşullarda çalışmalı. Robot değiliz sonuçta.
Sevgiler.
Ya hocam kalp kırmak istemiyorum da valla boş konuşuyorsun neymiş o 550 TL devletin cebine giriyormuş personelin değilmiş. Personelin maaşını kim ödüyor devlet ödemiyor mu ? şu cümlen ile bile ne kadar boş konuştuğun belli daha önce yazdıklarına cevap bile vermeye gerek duymuyorum bu cümlen den ötürü.