Geçtiğimiz günlerde Huawei AppGallery için uygulama göndermede sorun yaşadığıma dair bir konu açmıştım. Malesef forum içinden yardım eden olmamıştı. Konuyu okuyan üye olmayan bir şahıs iletişime geçip bu konu hakkında detaylı bir şekilde yardımcı oldu. Huawei AppGallery için bu yardım neticesinde ilk uygulamayı göndermiş bulunmaktayım. Bugün itibari ile 1 aydır onaylanmayan uygulamam onaylandı.
Bir çok prosedürü forum dışı yardımcı olan kişi ile çözdük.
Bir uygulamanın Huawei'de yayımlanması için asıl yapmamız gerekenler; (Deneyimlerim)
1.) Uygulamayı Çin Anakarası dahil Çin'e bağlı Hong Kong, Tayvan gibi yani Ülke adında Çin geçen tüm bölgelerde yayına almayacak şekilde ayarlamak
2.) Kimlik bilgilerinizi kanıtlı olarak huawei yetkililerine ulaştırmak (Taranmış nüfus cüzdanı ve gerçek kimlik bilgileriniz)
3.)Kendinize ait banka hesabını sisteme tanımlamak ve onaylanmasını beklemek
4.) AppGallery kurallarına göre uygulamanın içerik bilgilerini düzgün ve Ana Dil İngilizce olacak şekilde doldurup uygulamayı değerlendirmeye sunmak.
Yukarıdaki eksikliklerimi gidererek uygulamayı değerlendirmeye sundum ve 5 gün içinde onay verildi ve bugün AppGallery'de yayınlandı.
Bu platform hızla gelişiyor ve yeni bir çok uygulama ekleniyor. Evet sonuç olarak epey karışık ve uygulama göndermek Google veya IOS kadar kolay değil. Lakin 300 Milyondan fazla bir pazara sahip olan bu palatforma girmenizi tavsiye ederim. İlerde ilk bu platformda olanlar bence çok iyi işler yapacaktır.
Not: Huawei'den Google Play hizmetleri kalktığı için geliştiricilere bir çok google'de ücretli olabilecek hizmet ve api desteği sunmaktadır. Bunların başında Uygulama içi satın alma ve google harita benzeri gelişmiş konum bazlı harita ve navigasyon hizmeti.
Huawei Uygulama Linki: https://appgallery.cloud.huawei.com/...1?locale=tr_TR