endmd adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selamlar,
www.panamera.com.tr emlak sitesi yazdım düz php ile, kullanıcılar tarafından haliyle birçok ilan resimleri yükleniyor bu da boyutlarından dolayın websiteyi haliyle yavaşlatıyor, sayfalardaki SQL sorguları da cabası tabi.
Birçok yol denedim;
1) CDN cloudflare' i kullanamıyorum malesef çünkü cpanel emailleri çalışmıyor bu sefer.
2) Css ve js leri sıkıştırdımve htaccess de cacheledim bazılarını (ve pluginleri ayrıca) .
3) Php Cache kullanıyorum belli sayfalar için.
4) Tinify.com da images ları küçülttüm ve yeniden boyutlandırdım.
Sizler başka ne önerirsiniz, nasıl aşabilirim bu sorunu.

Teşekkürler
Merhaba endmd,

1) CDN cloudflare' i kullanamıyorum malesef çünkü cpanel emailleri çalışmıyor bu sefer.

Cevap : cloudflare daki dns kısmında yer alan MX bölümüne, mail a kaydı içeren, bulut ile işaretlenmemiş bir kayıt girer iseniz maillerinizde hiç bir sorun olmadan kullanmaya devam edebilirsiniz https://blog.cliaweb.com/cloudflare-...te-ekleme.html

2) Css ve js leri sıkıştırdımve htaccess de cacheledim bazılarını (ve pluginleri ayrıca) .

Cevap : Hostunuz litespeed ise litespeed cache eklentisi kullanın. %40 lara varan verim sağlar. Eğer yok ise w3 total cache kullanın. css, js dosyalarını oradan optimize edin.

3) Php Cache kullanıyorum belli sayfalar için.

Cevap : Php tarafında opcache, memcache veya var ise redis kullanın.

4) Tinify.com da images ları küçülttüm ve yeniden boyutlandırdım.

Cevap : Resimleri optimize etmeniz güzel. webp de düşünebilirsiniz. Bu konuda araştırmalar yapmanızı öneririz.

İyi çalışmalar.