Devlette okudum. Özel okulda okusaydım su anda daha farklı bir yerde olabilirdim.
- Anlatıp gecen öğretmenler
- 60 kişilik sınıflar
Daha aklıma gelmeyenler

Özel bir yurtta güvenlik görevlisi olarak çalıştığımda okuyanların hep durumu iyi olan ailelerden geldiğini gördüm. İçlerinde birkaç tane azimli ailesinin durumu iyi olmayan kişiler vardı onlarda burslu. (Ki onlarında iyi öğretmenlere denk geldiğini düşünüyorum)
Öğretmen arkadaşlarım var. Onlarda bir öğrencinin temelinin ne kadar iyi olursa ilerleyen zamanlarda konuları o kadar iyi kavrayabileceklerini söylüyorlar.
Zengin ne yapıyor ?
-Çocuğunun verimli zamanlarında en iyi öğretmenleri tutuyor çocuğa özel eğitim verdiriyor
- Çocuğunun bütün ihtiyaçlarını karşılıyor. Belki bizim 30 yaşımıza kadar ulaşamadığımız hayallere onların çocukları 16 yaşında ulaşıyor. ( AVM de çalıştığım zamanlarda babasının hediye aldığı mercedesi ile alışveriş yapmaya gelen reşit olmayan kişiler)

Kısacası devlette çalışan kim olursa olsun verim alamazsın. Hakkını verenler var mı evet var. Allah onlardan razı olsun.

Türkiye'de iyi bir eğitim almak istiyorsan ( iyi bir ezber yapmak) o zaman zengin olmalısın