emerald adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yukarıda sana şov yapıyorsun dediklerinde bunu demek istemişlerdi:

"326. özelliği yazarmısın"

demişsin. Böyle ciddiyetsiz cevap olmaz. Kaçamak cevap veriyorsun salt hali diyorsun salt hali olunca, eklenti kurulmayınca o özellikler sistemden yok olmuyor ya. Karşında kompleks bir sistem var sen bunları göz ardı ediyorsun. Diyorsun ki:

WP trafikte kalmış araba. Benim yaptığım ise bisiklet. WP trafikte ilerleyemezken, yakıt masrafı olurken ben masraf yapmadan arabaların arasından akıp gidiyorum.

Bu şekilde kıyaslama komedi ötesi bir durum.

326. özelliği sormuştun yazayım yüklü olan eklentilerin güncelleme sistemi özelliği.
😃 Teknik konudan anlamadığın için şöyle cevap vereceğim .

Biri çıkıp su motosiklet Ferrari den hızıdır derse, Ferrari kötülemez , motosikleti yüceltmez . Her ikisini. Avantajı dezavantajları vardır .
Enjoy!



digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam wordpress bir framework sayılır. Sen bir script yazmışsın. Karşılaştırma yapamazsın. Wordpress'i bir plugin ekleyerek arkadaşlık sitesi, bir pluginle müşteri ticket destek sistemi, bir pluginle forum sistemi ya da sanal mağazaya çevirebiliyorsun.

Diyorsun ki salt halini test ettim. Wordpressi yazanlar tüm bu esnekliğe sahip olmak için senin kullanmadığın sınıf ve fonksiyonları kullanıyorlar. Senin scriptin bir sanal mağaza olabilir mi? Tek bir veritabanı sorgusu ile çalışabilir mi?

Yani sen hızlı bir blog, haber, makale yayınlama scripti yazmışsın. Ve bunu wordpress gibi heryere çekilebilecek kadar esnek bir sistem ile kıyaslıyorsun.

Bu yaptığın şuna benziyor. Benim ford ranger kamyonetim var. 5 kişi binebiliyorum. Arkasına da 500-600 kilo yük yükleyebiliyorum. Hem şehirde gezebiliyorum. Hem de 4 çeker dağa taşa çıkabiliyorum. Sen de hızlı bir spor araba yapmışsın ve diyorsun ki benim arabam daha hızlı.

Senin scriptin hızlı olabilir, ama ne zaman wordpress kadar esnek, sanal mağazadan, foruma kadar herşeye dönebilen esnekliğe kavuşturursun o zaman görürüm senin tek satırlık veritabanı sorgun ile olabiliyor mu bu işler. Yani karşılaştırdığın 2 sistem bir birine eşit yapılar değil.

Ne zaman wordpress in sunduğu tüm imkanları sunarsın (sadece tema desteği değil, taxonomy ve post type ile her türlü 3rd party plugin genişlemesi) o zaman ikinizin arasındaki hız farkını karşılaştırırız. Ki dediğim gibi sana ispat edeyim. 32 gb dedicated ya da vps üzerinde wordpress i memcache üzerinden çalıştırayım, bakalım senin script mi daha hızlı wordpress mi daha hızlı olacak?
Bunların cevabını verdim aslında, wordpress alternatif i değil . O zaman sizin fikir ile blogger de makale scripti .

Data life engine incelediniz mi , inceleyin tekrar yorumlayin. Muhakkak aklınızda oluşacak birşey.
Wordpress birden framework olmadı , önceden blogdu .artık blog değil amacı dışına çıktı , bende sektörde açık buldum olay budur .

Sizede yazayım şunu
Biri çıkıp su motosiklet Ferrari den hızıdır derse, Ferrari kötülemez , motosikleti yüceltmez . Her ikisini. Avantajı dezavantajları vardır .