Sanırım siz SSD'den önceki disklerde denemediniz. Bir deneyin ondan sonra yazın buraya performans kaybı oluyor mu olmuyor mu.
Mesajımı yazdığım zaman bir yanıt vardı ve sizinkiydi. İkinci mesasınızda bilimsel olarak kabul edilemez. Sunucuda hangi disk, işlemci vs. kullandığını belirtmemiş. Bu nedenle güncel diskler ve biraz eskileri için de düşünmek gerekir. Çoğu sunucuda hâlâ SSD veya daha iyileri kullanılmıyor olabilir.
Şimdi ben main dosyaya 50 adet düz html dosyası include etsem bile, performansta gözle görülür bir azalma olur diyorsunuz öyle mi? Burada disk türü tabii ki önemli aksi bir şey söylemiyorum fakat bundan daha önemli olan şey include edilen dosyanın işlevidir. Siz 50 adet düz html içeren, 1 adet de model işlevi gören bir dosya include ederseniz o zaman performans kaybı yaşanır. Üstüne basa basa disk türüne vurgu yapıyorsunuz, bu yanlış. Ayrıca Codeigniter framework ünü kullanıyorum. Çıktı ekrana basılırken belki onlarca dosya include ediliyor ve gözle görülür bir performans kaybı yaşatmıyor.