bilgekadin2019 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba saygıdeğer forum üyeleri;

Az önce açıklanan göz hastalıkları stajı sınav sonuçlarına göre an itibariyle intern doktorum. 5 yıl önce başladığım tıp fakültesi serüvenimde zorlandığım ve büyük stres yaşadığım anları hiç unutmuyorum. Saçlarımı yolardım ders çalışırken(şimdi alıştık yapmıyoruz öyle çılgınlıklar). Hocalarımız 1.sınıfa başladığımızda, 'Hepinizin intern hallerinizi merak ediyoruz. Acaba o zaman da böyle heyecanlı olacak mısınız ve gözleriniz ışıl ışıl gülecek mi?' diyorlardı. Evet belki çok yorulduk, 5 saat üst üste uyuduğumuz gece sayısı çok azdır ama sonunda tüm arkadaşlarım 'Değdi be.' diyordur eminim. Bazen o kadar yorgun olurduk ki 3 saat aralıksız süren derslerin sonunda nefes almak için birilerinin bizi kaldırması gerekiyordu oturduğumuz yerden. Stajların fazlalığı ve 10 günde bir olan sözlü sınavlarda yaşadığım stresi anlatmaya kelimelerimin yeteceğini de sanmıyorum ayrıca. Servislerde ve polikliniklerdeki hastaların yoğunluğu, hocaların bizden beklentisi, asistanların iş kitlemesi, hasta yakınlarının telaşı... Neyse ki bunların hepsini geride bıraktım diyemeyeceğim maalesef. Daha fazlasını yaşayacağım son 365 güne giriyorum. İnternlük son beş senenin stresinden daha zor diyor üst dönemlerimiz. Bakalım yaşayıp göreceğiz.

Heyecanlıyım ve mutluyum. Ailemle, arkadaşlarımla paylaştım. Sizlerle de paylaşmak istedim. Foruma yaklaşık 5 aydır üyeyim. Küçücük bir fonksiyonum vardır binlerce insanın yanında ama ben de elimden geldiğince bir şeyler yapıyorum işte. Yazımı okumak için vakit ayıran herkese çok teşekkür ederim. Elim ayağım titriyor heyecandan. Dünya için minnacık ama benim için çok büyük bir adımdı intern olabilmek. İyi ki hepimiz varız ve iyi ki hayattayız. Yaşadığımız her anın değerini katbekat artırabilmek dileğiyle...

İyi çalışmalar dilerim.
neden diğer meslek grupları doktorlar kadar kendini bu kadar önemseyip foruma bu tarz konular açmaz?