Komut adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Anladım, siz diyorsunuz ki google'un önerdiği kelimeleri değil kelime öbekleri kullanmam gerekiyor. Yani 1500 kelime yerine 50 kelime ve bu kelimelerde de eğer reklam link alakasızsa ona ayrı bir reklam oluşturmam gerektiği. Aslında Tek reklam grubuna bütün kelimeleri eklemiyorum yine kelime öbeği üzerinden gidiyorum. Yani Mutfak oyuncakları değilde mutfak seti olarak aratıyorum, çıkan sonuçlarda mutfak seti ile alakalı tüm kelimeleri seçiyorum ve ona özel reklam grubu oluşturup o reklama yönlendiriyorum. Ancak sizin dediğiniz ise mutfak seti olarak reklam çıkacaksam reklamlarda daha az kelime kullanmam üzerine sanırım.

Ben reklamı oluştururken soruyor ya tbm ne vereceksin diye ben oraya 0,50 diyorum hepsine otomatik olarak atıyor. Ama siz diyorsunuz ki bunu anahtar kelime bazında yürütmen lazım diyorsunuz. Bunu çok iyi anladım. Peki tbm yi kelimeye neye göre belirlicem? Yani bana tbm rakamı veriyorya anahtar kelime sorgusunda o bedelleri mi yazmalıyım yoksa daha düşük bedel mi? Neye göre belirlemeliyim bunu? Bu arada hakkını helal et vaktini ve bilgini veriyorsun.
Tabiki de anahtar kelime planlayıcıda sorguladığınızda çıkan kelimeleri kullanmalısınız evet. Yoksa google'un önerdiği kelimeleri kullanmayın demiyorum. Reklam grubu içinde tek bir kelime yerine, farklı kelimeler eklemekte faydanıza olacaktır. Ama nasıl?

Işıklı mutfak oyuncaklarını ve sesli mutfak oyuncaklarını farklı url'lere gönderebiliyorsam ve anahtar kelime planlayıcıda da bu kelimelerin aranma hacmi varsa tek bir reklam grubunda toplamam bunları. Işıklı mutfak oyuncağı arayan ilgili url'ye gitsin, sesli arayan sesli url'ine gitsin.

Işıklı mutfak oyuncakları reklam grubunu nasıl oluştururum? Eğer hacimleri varsa, reklam grubu içine ışıklı mutfak oyuncakları, ışıklı mutfak oyuncakları fiiyatı, ucuz ışıklı mutfak oyuncakları gibi aynı url'ye gönderebileceğim anahtar kelimeleri eklerim.

Şunu da yapabilirsiniz ama;
Işıklı Mutfak Oyuncakları
Işıklı Mutfak Oyuncakları - Ucuz

ikisi de aynı url'ye gidiyor. Fakat ayrı birer reklam grubu olarak açıyorum. Ucuz kelimesinin geçtiği reklam grubunun tekliflendirmesini daha düşük tutup, ana kelime olan ışıklı mutfak oyuncaklarının daha yüksek tutabilirim. Farklı yol ve yöntemler var. Nasıl çalışacağınız elde edeceğiniz deneyim ve tecrübeyle derinleşiyor.

Tekliflendirme kısmı da yer almak istediğiniz sıralamayla alakalı. İlk sırada mı yer almak istiyorsunuz? Yoksa daha alt sıraları mı hedefliyorsunuz?

Ortalama konum kalktı. Eskiden takibi biraz daha kolaydı. Google yeni bir sistem getirdi.

https://support.google.com/google-ads/answer/7501826

Arama ağı üst gösterim oranı ve arama ağı mutlak üst gösterim oranı metrikleri takip yapmanızı biraz daha kolaylaştırabilir. Sistem hala beta aşamasında denilebili. İlk sırayı hedefliyorsanız arama ağı mutlak üst gösterim oranı verisini baz alabiliirsiniz. Ama ilk sırada olmayayım fakat organik arama sonuçlarının üstünde yer alan ilk 4 reklam'dan birinde olayım diyorsanız arama ağı üst gösterim oranı verisine göre hareket edebilirsiniz. Detaylar ilgili linkte var zaten. Bütün anahtar kelimelere başlangıçta bir değer atarsınız 0.45 gibi. Sonra metriklerde ki sonuçlara göre değiştirmeye başlarsınız kelime özelinde.

Yukarıdaki metrikleri google ads panelinizde sütunlardan ekleyebilirsiniz.

Helallik bir şey yok bu arada. Ama varsa helal olsun