Alışveriş reklamlarında manuel tbm'yi kullanıp maliyetlerinizi kontrol altında tutabilirsiniz. Geliştirilmiş'i açarsanız harcamalarınız çok daha fazla yüksek olacaktır bilginiz olsun. Büyük olmayan bir hesapta manuel tbm ile ilerlemek daha sağlıklı olacaktır.
Metin reklamlar için de aynı şekilde manuel tbm kullanmanız, tekliflendirmeyi sizin yapmanız anahtar kelime bazında daha sağlıklı olacaktır. Geliştirilmiş tbm ile maliyetleriniz artabilir. Zira Google sistemi sizi rekabette üst sırada tutmak için kelimelerin tekliflerini yukarı çekecektir. Bu da harcamaların artması demek.
Tekliflendirme ile ilgili genel olarak kastettiği şey, çok büyük bir hesap yönetmiyorsanız fiyatlandırmaları sizin yapmanız yani teklifleri sizin belirlemeniz ve takibini yapmanız.
Metin reklamlarda anahtar kelime ekleme ile ilgili sorduğunuz soruya gelirsek, anlattıklarınızdan anladığım çok doğru gelmedi bana. Tek bir reklam grubuna tüm anahtar kelimeleri ekliyorsunuz gibi anladım ki bu hiç doğru değil.
Örnek reklam grubu kırılımı şu şekilde yapılabilir:
Mutfak Oyuncakları
Mutfak Oyuncakları - Seti
Mutfak Oyuncakları - Işıklı
Mutfak Oyuncakları - Çocuk
Bunların her biri aslında bir anahtar kelime. Örneğin ışıklı mutfak oyuncakları kelime öbeği için ayrı bir reklam grubu açtım. Neden? Birincisii kalite puanı için. Reklam grubu başlığında da Işıklı Mutfak Oyuncakları geçecek. Doğrudan anahtar kelimeyle, reklam metnimi bağdaştıracağım. İkincisi kullanıcıyı aradığı sayfaya doğrudan yönlendirebilmek. Kullanıcı deneyimide önemli. Işıklı mutfak oyuncakları arıyorsa kullanıcı, url'im yani kullanıcıyı yolladığım sayfada bununla alakalı olmalı. Ve metinlerimde de bunu kullanmalıyım.
Çok farklı unsurlar ve detaylar var işin içinde. Ama bahsettiğiniz şekilde çalışma yapmanız çok doğru değil. Ayrıca negatif anahtar kelimelerden de faydalanın. Alakasız sorguların gelmemesini sağlayın. Arama terimlerini kontrol edebilirsiniz bunun için de.
Anladım, siz diyorsunuz ki google'un önerdiği kelimeleri değil kelime öbekleri kullanmam gerekiyor. Yani 1500 kelime yerine 50 kelime ve bu kelimelerde de eğer reklam link alakasızsa ona ayrı bir reklam oluşturmam gerektiği. Aslında Tek reklam grubuna bütün kelimeleri eklemiyorum yine kelime öbeği üzerinden gidiyorum. Yani Mutfak oyuncakları değilde mutfak seti olarak aratıyorum, çıkan sonuçlarda mutfak seti ile alakalı tüm kelimeleri seçiyorum ve ona özel reklam grubu oluşturup o reklama yönlendiriyorum. Ancak sizin dediğiniz ise mutfak seti olarak reklam çıkacaksam reklamlarda daha az kelime kullanmam üzerine sanırım.
Ben reklamı oluştururken soruyor ya tbm ne vereceksin diye ben oraya 0,50 diyorum hepsine otomatik olarak atıyor. Ama siz diyorsunuz ki bunu anahtar kelime bazında yürütmen lazım diyorsunuz. Bunu çok iyi anladım. Peki tbm yi kelimeye neye göre belirlicem? Yani bana tbm rakamı veriyorya anahtar kelime sorgusunda o bedelleri mi yazmalıyım yoksa daha düşük bedel mi? Neye göre belirlemeliyim bunu? Bu arada hakkını helal et vaktini ve bilgini veriyorsun.