Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hayırlı olsun. şahsen tıp fakültesini kazanabilen analitik düşünme kabiliyetli insanların, ezberci eğitim sistemi ile mezun edilip, köreltildiğini düşünüyorum.

Çok teşekkür ediyorum sağolun güzel dilekleriniz için

Ben 1.sınıfta dediğiniz gibi düşünüyordum ve Türkçe'm de yetersiz olunca epey zorlandım ve sene sonunda bütünleme sınavına kaldım. Hem de yüksek bir not alıp geçmem gerekiyordu 90+ gibi

Sonra kendi kendime sordum niçin bütünlemeye kaldın diye. Cevabı basit; çalışmadım. Sınava 14 gün vardı ben günde bilmem kaç saat ders çalıştım ve birinci sınıfın bütünden 90+ not alarak geçtim. çok şükür. Daha sonraki sınıflarda ise 1.sınıftaki yaşadığım bütünleme stresini yaşamayacağıma kendime söz verdim. Uygun şekilde ders çalışmamışım hocam 1.sınıfta. Dediğiniz gibi ezberci yöntemi kullanmışım ve sınavda da stresten hepsi uçmuş aklımdan. Üst sınıflarda ezberci çalışmadım. Textbook okudum ve güncel verileri barındıran kaynakları takip ettim elimden geldiğince. Elbette çıkmış sorulara da baktım geçmiş yıllarda sorulanlara.

İnanın ezberci sistemi yaratan hocalarımız değil, biz öğrencileriz İçlerinde çok iyi ders anlatan da var, tüm sınıfı uyutan da Ama mecbursun dinlemeye ve daha sonrasında o konuyu öğrenmeye
Bu da sabır katıyor bence bizlere diye düşünüyorum.

Sonuç olarak; sizinle aynı fikirde değilim hocam. Herkesin çabası farklıdır. Kimi öğrenci ezberler geçer sınavı kimi de öğrenir gerçekten geçer. İleride iki tipin arasında ne fark olur bilemiyorum.

Umarım derdimi analatabildim. İyi çalışmalar dilerim

depresionist adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle tebrik ve teşekkür ederim. Gerçekten kutsal bir görevle devam edeceksiniz hayatınıza. Siz de biliyorsunuzdur ama buradakiler de bilsin, meslek içinden sayısız insanla karşılaşacaksınız. Bunların önemli bir kısmı yüksek egoları sebebiyle sizi ezmeye çalışacak. Şahsi algılamayın, onlar herkesi ezmeye çalışıyor.

Hasta yakınlarından sözlü, psikolojik ve belki de fiziksel şiddet göreceksiniz, yöneticileriniz ve üstlerinizin mobbinglerine maruz kalacaksınız.

Saatlerce uykusuz kalmaya devam edecek ama hasta yakınlarına bunu anlatamayacaksınız.

Tüm bunlara rağmen halktan "Doktorlar da çok kazanıyor abi yeeeaa" şeklinde boş ve ucuz söylemler duyacaksınız.

İstifa edip etmemeyi ciddi ciddi düşüneceksiniz ama etmeyeceksiniz, savaşmaya karar vereceksiniz.

İçinizi karartmış olabilirim, 2 farklı doktor/aday yakınım var ve üzülüyorum sizin için.

Öte yandan yaşlı bir teyze/amca size bakacak minnet dolu gözlerle, bir bebek kucağınıza geldiğinde ağlamayı kesecek. Hayatına dokunduğunuz biri daha doktor olmaya karar verecek.

Yani özetle, siz gerçekten kutsal bir görev yapıyorsunuz ama değerinizi yeterince bilebilecek bir kafa yapısına sahip değiliz biz.
Çok teşekkürler iyi dilekleriniz için sağolun

Şimdi böyle düşüncelerim elbette vardı. Ancak son yıllarda boş yere sızlandığımı ve vakit kaybettiğimi üstelik de sadece kendimi yorduğumu farkettim. Çünkü ne yapsam yapayım bir şey değişmiyordu ve enerjim gidiyordu. Onun yerine şikayet etmeyi bıraktım ve olumsuz durumları düşünmeden elimden geldiği kadar çalıştım. Bana bağıran hasta yakınına güldüğümde o da bana güldü Bu durum elbette mesleğe geçince böyle basite indirgenemeyecek ama bilmiyorum onu da 364 gün sonra düşüneceğim

Sağolun zahmet edip uzun uzun yazmışsınız Kendinize iyi bakın. Sağlıklı ömürler dilerim

globaltr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Harika. Tebrikler!

Böyle güzel haberlerle gelin bize
Çok teşekkür ederim sağolun

İnanın ben de çok sevindim hem son sınıfa geldiğime hem de bu kadar çok güzel dilekler aldığıma

İyi ki forumdayım Umarım uzun yıllar ban vs almadan hep birlikte olabiliriz İyi çalışmalar dilerim

hayatnesesi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hayırlı olsun, başlığı ilk önce internet doktoru oldum okudum intern hiç duymamıştım.
Çok teşekkür ederim sağolun güzel dilekleriniz için

Yok hocam internet doktoru olmak kim ben kim Onu asla başaramam bence Biz şimdilik tıp fakültesinin son sınıfına kazasız belasız geldik diye sevinen insanlarız

İntern doktor tıp fakültesinde son sınıf öğrencilerine deniyor. Stajyer doktor da 4. ve 5.sınıf tıp öğrencileri için kullanılan bir ifade. Mezun olunca da pratisyen hekim olacağız inşaAllah
Sevincime ortak olduğunuz için çok teşekkür ediyorum