metin reklamlar dönüşüm elde etmekten ziyade daha çok trafik için verimli oluyor. Trafiği de sağlıklı, doğru kelimelerden elde edebilirseniz maliyetlerinizi düşürebilirsiniz. Kampanyalarınızı mobil ve masaüstünde ayrı tekliflendirek şekilde ayrıştırarak başlayabilirsiniz işe.
Yani tık başı maliyetlendirmeden bahsediyorsunuz sanırım. Geçenlerde bana bi google polonya dan bi temsilci atandı. O aradı dün beni (ben yeni reklam hesabı açtımya eskisini kapattım) dedi yeni reklam hesaplarında dönüşümü kullanmayın, tık başı açık arttırmaya girmek en iyisi yeni hesaplar için dedi. Alışverişte aynı tık başı maliyet olsun dedi dönüşüm olmasın dedi. 2 reklamımı değiştirtti. Bu daha verimli olacak dedi. O aman size şöyle bir soru sorayım cevaplayabilirseniz sevinirim. Şimdi ben kelimeleri anahtar kelime bulucudan buluyorum. Örneğin mutfak oyuncakları diye arıyorum ve ordan gelen tüm kelimeleri indiriyorum. İşime yaramayan 10 - 20 tanesini siliyorum kalanını kelime ekliyorum. Bu doğru bir işlem mi ? Sizce anahtar kelimeleri nasıl seçmeliyim?