Merhaba dostlar, geceniz güzel geçsin.
Başlıktan az çok tahmin etmişsinizdir. Yeni nesil teknoloji o kadar hızlı gelişiyor ki yetişemiyoruz. Mesela Bitcoin denilen geleceğin para birimi olarak birçok kişi tarafından kabul edilen, hayatımıza farklı şekilde yön verileceği savunulan milyonlarca kişi.
Sizce dostlar bir kaç fikir alışverişinde bulunmak istiyorum;
Geleceğin teknolojilerinde Google denilen ve bizim vazgeçilmez halimize gelen ve bel bağlamış olduğumuz kurum. Ayrıca en büyük kaanç kaynağımız olan Adsense denilen alt kurulumun yaptığı politikalar.
ADSENSE'DEN BÜYÜK VURGUNLAR yemiş olan biri olarak bunun alternatifi ya da tekelliğini alabilecek bir kurum olmayacak mı?
Bitcoin teknolojisini sonuna kadar desteklesem de ülkelerin yaptığı politika anlaşmaları gereği bir türlü bunun önüne geçilemez ön görüsü ve bir şekilde hayal kırıklığını her gün yaşamam?
Sosyal medya denilen bu kuruluşlar. Swarm uygulaması bence müthiş bir buluştu bana göre. Daha sonra Snapchat uygulaması. Bunu kim gerçekleştirdiyse harika bir buluş ama organize şirketler maalesef clonunu çıkararak (bkz:instagram story) "snap atalım mı" jargonunun önüne geçerek "story" özelliği ile farklı bir oluşum gerçekleştirdi.
Facebook yazmaya gerek yok, mükemmel bir buluş. Başyapıt diyebiliriz. Bunun için methiyeler düzmeye gerek yok diye düşünüyorum.
Sözün özü dostlar;
Sizce genel olarak konu başlığından hariç Yahoo bitti, Mynet bitti, Yonja (ben bu adamlara öyle bir kızıyorum ki 2004'de Facebook olarak dünyaya açılacakken maalesef PARA uğruna -benim görüşüm- saçma sapan işlerle soğuttular herşeyden...), chat siteleri ve aklıma gelmeyen bir çok işler aslında bizlerden de çıktı...
Böyle şeyler geleceğimizi nasıl şekillendirecek acaba? Güzel bir fikir alışverişi yapabilir miyiz? Herkese çok teşekkür ediyorum.
İyi forumlar dostlar.