Lütfen Ayetleri İnkar Etmeyiniz.

Allah buyurmuştu ki: ‘Ey İsa! Seni vefat ettireceğim, seni nezdime yükselteceğim, seni inkâr edenlerden arındıracağım ve sana uyanları kıyamete kadar kâfirlerden üstün kılacağım. Sonra dönüşünüz Bana olacak. İşte o zaman ayrılığa düştüğünüz şeyler hakkında aranızda hükmü Ben vereceğim.” (3/Âl-i İmrân, 55)

“Biz onları (peygamberleri), yemek yemez birer (cansız) ceset olarak yaratmadık. Onlar (bu dünyada) ebedî de değillerdir.” (21/Enbiyâ, 8)
“Her nefis/can, ölümü tadacaktır. Sonra da Bize döneceksiniz.” (29/Ankebût, 57; ayrıca bkz. 3/Âl-i İmrân, 185; 21/Enbiyâ, 35)

Doğduğum gün, öleceğim gün ve diri olarak kabirden kaldırılacağım gün selâm/esenlik banadır.” (19/Meryem, 33)
“Ben onlara, ancak bana emrettiğini söyledim: ‘Benim de Rabbim, sizin de Rabbiniz olan Allah'a kulluk edin’ dedim. İçlerinde bulunduğum müddetçe onlar üzerine kontrolcü idim. Beni vefat ettirince artık onlar üzerine gözetleyici yalnız Sen oldun. Sen her şeyi hakkıyla görensin.” (5/Mâide, 117)

Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle

"Selam üzerimedir; doğduğum gün, öleceğim gün ve diri olarak yeniden-kaldırılacağım gün de." (Meryem, 19/33)
Ayrıca Ayetleri kırpıp kendinize uygun şekle getimenizde sizin nasıl birisi olduğunu gösterdi. Ayetin isanın tekrar doğmasıyla alakası yoktur

meryem süresi 29. ayet- Bunun üzerine Meryem, eli ile oğlunu göstererek onunla konuşmalarını önerdi. Onlar da "Biz beşikteki çocukla nasıl konuşabiliriz?" dediler.

meryem süresi 30. ayer- O sırada beşikteki çocuk dile gelerek dedi ki; "Ben ALLAH'ın kuluyum. O bana kitap vererek beni peygamber yaptı."

meryem süresi 31. ayet- "Nerede olursam olayım, beni insanlara yararlı kıldı. Bana sağ oldukça namaz kılmamı ve oruç tutmamı emretti."

meryem süresi 32.ayet- ."Beni anama düşkün bir evlat olarak yarattı; dik kafalı ve kötülük düşkünü biri olmaktan uzak tuttu. "

meryem süresi 33.ayet- "Doğduğum gün, öleceğim gün ve tekrar diriltileceğim gün ALLAH'ın rahmeti ve bağı,sı benimle birliktedir."

TahsinCetinkaya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Peygamber efendimiz aleyhisselatu vesselam, veda hutbesindebizlere bıraktıgı 3 şey, şuydu: 1. Kuranı Kremim, 2. Sünneti seniyyesi 3. Ashabı yani kendi izinden giden, Kuran ve Sünneti seniyyeye sarılan dostlarıdır. Zaten Kuran ve Sünneti seniyye bir bütündür, ayrılamaz Ashabı ise örnek alınacak kişilerdir..
Güzel cümlelerin için teşekkürler
İsanın birdaha geri döneceğine dahil bir ayet bile yok ve Hesap gününde diyecekleri de çok ilginç:

Allah, şöyle diyecek: “Ey Meryem oğlu İsa! Sen mi insanlara, Allah’ı bırakarak beni ve anamı iki ilâh edinin, dedin?” İsa da şöyle diyecek: “Seni bütün eksikliklerden uzak tutarım. Hakkım olmayan bir şeyi söylemem, benim için söz konusu olamaz. Eğer ben onu söylemiş olsaydım, elbette sen bunu bilirdin. Sen benim içimde olanı bilirsin, ama ben sende olanı bilemem. Şüphesiz ki yalnızca sen gaybları hakkıyla bilensin.”(5:116)

“Ben onlara, sadece bana emrettiğin şeyi söyledim: Benim de Rabbim, sizin de Rabbiniz olan Allah’a kulluk edin (dedim.) Aralarında bulunduğum sürece onlara şahit (ve örnek) idim. Ama beni içlerinden aldığında, artık üzerlerine gözetleyici yalnız sen oldun. Sen, her şeye hakkıyla şahitsin.”(5:117)

“Eğer onlara azap edersen, şüphe yok ki onlar senin kullarındır. Eğer onları bağışlarsan, yine şüphe yok ki sen mutlak güç sahibisin, hüküm ve hikmet sahibisin.(5:118)

Allah, şöyle diyecek: “Bugün, doğrulara, doğruluklarının yarar sağlayacağı gündür.” Onlara içinden ırmaklar akan, içinde ebedî kalacakları cennetler vardır. Allah, onlardan razı olmuş, onlar da Allah’tan razı olmuşlardır. İşte bu büyük başarıdır.(5:119)
Göklerin, yerin ve bunlardaki her şeyin hükümranlığı yalnızca Allah’ındır. O, her şeye hakkıyla gücü yetendir.(5:120)

TahsinCetinkaya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Peygamber efendimiz aleyhisselatu vesselam, veda hutbesindebizlere bıraktıgı 3 şey, şuydu: 1. Kuranı Kremim, 2. Sünneti seniyyesi 3. Ashabı yani kendi izinden giden, Kuran ve Sünneti seniyyeye sarılan dostlarıdır. Zaten Kuran ve Sünneti seniyye bir bütündür, ayrılamaz Ashabı ise örnek alınacak kişilerdir..
Güzel cümlelerin için teşekkürler
Sizin bahsettiğiniz veda hutbesindeki kısım için 3 farklı rivayet var