torino7 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
üstad forumun seo hakkında bilgi paylaşımı yapan en değerli üyelerinden birisin... Bilginize güveniyorum, varsa 2020 senesi için tavsiyeniz dinlemek isterim özelden
Teşekkür ederim

Google da bu core update'lerle aynısını diyor aslında. Bilginize güvenebilir miyim? Gerçekten bu işlerden anlıyor musunuz yoksa kafadan mı sallıyorsunuz. (E-T-A denilen kriterler çıkardı bunun için) Diyelim ki size güvendim, içeriğiniz ilgi çekici mi? Siz olsanız webde dolaşırken bu siteyi /sayfayı bulduğunuzda arkadaşlarınızla paylaşır mıydınız? İçeriğiniz güncel mi yoksa hala 2015 yılında yaptığınız en iyi 100 film listesini mi yayınlıyorsunuz. Hiç mi yeni film izlemez insan. Sitenizde paylaştığınız bilgiler insanların sağlığını, mutluluğunu, finansal durumunu etkileyecek türden bilgiler mi? Eğer öyleyse siteniz YMYL (your money or your life) kategorisine giriyor. Yani sağlık, finans, bazı haberler ve benzeri kategorilerdeyse site Google özellikle çok agresif davranıyor bu core updatelerle. Peki nasıl tespit ediyor, nasıl anlıyor? Uzman mıyız (meraklı mıyız) değil miyiz ya da bilgiler güvenilir mi, doğru mu bunları nasıl tespit ediyor. Bunu anlamak için Google rater'larının kılavuzlarını baştan sona okumanızı öneririm. Kalite puanlamasında özellikle 5 derecelendirme şekli var; çok yüksek kaliteli, kaliteli, orta, düşük kaliteli, çok düşük kaliteli. Sizin siteniz hangi kategoriye giriyor mesela. Çünkü bu insanlar oturup siteleri manuel olarak puanlıyorlar ve sonra elde edilen verilen esasında algoritma güncelleniyor ve core update'ler yapılıyor.

Tabii ki hala manipulasyon yapmanın binbir türlü yolu var. Ama uzun dönemli olsun diyorsak bu kılavuzdaki yüksek kalite kategorisine girmeye çalışmalıyız.

Ben de özledim eskisi gibi paylaşımlar yapmayı. Eskiden buralarda çok kavgalar ederdik ama bilgi paylaşımları da iyi düzeydeydi. Şimdilerde herkes pozitif herkes olumlu. Ama paylaşımlar tatmin edici düzeyde değil. Her zaman yazabilirsiniz hocam. Beklerim.