Umarım alanınızda büyük başarılara imza atarsınız hocam.
Doktorluk ve tıp fakültesine aşırı soğuk olan biriyim, beni puansız en iyi tıp fakültesine gönderseler, üstüne para verseler gitmem diyebilirim... ve merak ettiğim bir şey var. Kazandığınız para emeklerinize değiyor mu ?
Tabi taktir etmek veya eleştirmek bana düşmez, sadece merak ettim.
Estağfurullah ne demek. Öncelikle çok teşekkür ederim sağolun hepimizin çok başarılı olması şart artık ülke için. Başarısız olma gibi lüksümüz yok maalesef. Bunu stresimiz artsın diye söylemiyorum ama cidden bazı şeylerde artık seviye atlamak lazım şark kurnazlığını kenara bırakıp hızlıca çağı yakalamak gerekiyor.
Tıp fakülteleri çok güzel değil haklısınız. Yaklaşık 300+ kişiyle aynı amfide ders görmek bayıyor ilk 3 sene. Stajlarda da size verilen her direktifi yapmak zorundasınız ama bunu bir süre sonra direktif olarak değil de insanlık için yaptığınızı anlıyor ve bazı olumsuz durumlara aldırmıyorsunuz yani bağışıklık kazanıyorsunuz.
Doktor olmak ayrı hekim olmak ayrı bir şey.
Kazanç kısmına gelince; intern oldum ya(yani tıp fakültesi 6.sınıf öğrencisiyim) şimdi devlet bana yaklaşık 700 TL aylık ödeme yapacak. Bunun dışında öğrencilik hayatımda bir şey kazanmadım. Mesleğe geçince de açıkçası hekimlik yapan kişiye dünyaları verseniz yine de karşılığını tam ödeyemezsiniz diye düşünüyorum. Maddi yönden tek beklentim çoluğum çocuğum aç kalmasın. İstediğim her kitabı ve gözlük çeşidini alayım kafi

Herşeye maddi açıdan bakmamak lazım hocam

Birilerine faydalı olabilmek, şifa vermek, dua almak paradan daha değerli olabilir. Belki bir imam gibi hem ibadetini yapıp hemde en yüksek memur maaşını almayacak ama bir imamdan daha çok dua alacaktır emin olun.
Tebrik eder başarıların devamını dilerim
@bilgekadin2019;
Çok çok teşekkür ederim inanın birkaç saat öncesine göre daha çok heyecanlıyım şu an çok mutlu oldum iyi dilekleriniz için.

Hepimizin yolu açık olsun ve hepimiz çok başarılı olalım

Umarım alanınızda büyük başarılara imza atarsınız hocam.
Doktorluk ve tıp fakültesine aşırı soğuk olan biriyim, beni puansız en iyi tıp fakültesine gönderseler, üstüne para verseler gitmem diyebilirim... ve merak ettiğim bir şey var. Kazandığınız para emeklerinize değiyor mu ?
Tabi taktir etmek veya eleştirmek bana düşmez, sadece merak ettim.
Edit: Değecek mi ?
Hocam çok uzun cevap vermek isterdim çok dertliyim bu konuda ama şöyle düşünmeye başladım son 4 senedir; işini en iyi şekilde yap gerisini Allah'a bırak. Para, maaş konuları forumda da reel hayatta da beni ziyadesiyle üzüyor maalesef
İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.

Başarılar dilerim