MonsterMMORPG adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
2008 varlık barışı ile ilgili bir şey buldum

https://www.gib.gov.tr/node/89413

Öte yandan, potansiyel mükellef olan gerçek kişilerce Kanun kapsamındaki varlıkların beyan edilmesi halinde, ilgili kişinin mükellefiyet tesisine ilişkin herhangi bir talebi olmaması durumunda mükellefiyet tesis ettirilmeksizin beyanlar kabul edilecektir. Söz konusu beyannamelerde T.C. Kimlik numarasının doğru yazılıp yazılmadığının ise mükellefin kimliğine bakılmak suretiyle kontrol edilebileceği tabiidir.

Bu çerçevede, 5811 sayılı Kanun kapsamında beyanda bulunan mükelleflere her türlü yardım ve kolaylığın sağlanmasını ve Kanun kapsamında yapılan beyanların 1 seri no.lu Tebliğde ve yukarıda yapılan açıklamalar çerçevesinde kabul edilmesi hususuna özen gösterilmesini rica ederim.

Bu gün GİB'i aradım. Bu konuda hiç bir bilgisi olmayan hanım efendi dakikalarca beni beklettikten sonra araştırdığını ve kanun çıktıktan sonra mükellefiyet açtıranların yararlanamayacağını söyledi. Buna dair özelge varmış ama bir türlü bulamadım aramama rağmen.

Özelgelerin kanun maddesine dayanması gerekmiyor mu? Ayrıca 2008 varlık barışında böyle bir kısıtlama yapmamışlar açıkça yazıyor.
Şuan da kısıtlama yok ki. Nitekim birlikte çalıştıklarım arasında yararlananlar oldu. Bazılarının ise dava işlemleri devam ediyor.