Ajiba adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çocuğun forumda başka bir arkadaşın bahsettiği indigo sendromundan muzdarip olduğu ortada. Buna eyvallah. Ama eğri oturalım doğru konuşalım. Anneyi gördüm. Hiçte o çocuğa "Al evladım Descartes oku!" diyecek biri olmadığı apaçık ortada. Belli ki çocuğun öyle yada böyle o alana özel bir ilgisi oluşmuş ve kendi kendini yetiştiriyor. Kim ne derse desin bence bu çocukta bir cevher var..Ama harcanır harcanmaz onu bilemem..
Hocam, aslında güzel bir yere değinmişsin.

Annesinde al evladım Descartes oku diyecek bir yapı yok. Aynen öyle.

Yahu hocam bizde köyde büyüdük, sanırım sizin de yaşınız büyük bizim zamanımızda ne vardı? Anne baban ne öğretirse o vardı. Yani bizim öğrenme olanaklarımız kısıtlıydı. Ama şimdiki çocuklar öyle değil. Yani şimdiki çocukları bizim nesille karıştırmayın. Biz anne babamız ne derse onu öğrenirdik çünkü başka imkân yoktu. Kaç tane kütüphane vardı ki çocukluğumuzda? Benim bulunduğum ilde 1 tane kütüphane vardı, o da yarı zamanlı açık

Yani mesele buysa, şuan Türkiye genelinde 2010 ve üzeri doğumlu olan tüm çocuklar zeki ve süper ötesi Hatta bu çocuk kadar bilgisi olmayanlar kusura bakmayın ama benim gözümde cahildir. Çünkü internet var, her türlü araştırma okuma ve öğrenme imkânı var. Bunca imkân arasında öğrenmeyen cahildir.