Ben anlıyorum da işte siz biraz olayı farklılaştırıyorsunuz
Ben özel çocuk diye bir kavram yoktur demiyorum, vardır. Lâkin bu çocuk özel bir çocuk değil.
Balon nedir? Bir plastik madde. Siz içerisine ne kadar hava basarsanız, o kadar büyük görünür. Ama en fazla duracağı 1 hafta 2 hafta. Peki ya sonra? Söndü gitti.
İşte bu çocuk tam olarak bu. Fazlasıyla şişiriyorlar, ve o çocuğunda hoşuna gidiyor. Haliyle çeşitli şekillere giriyor ve kendisini erişilmez zannetmeye başlıyor.
Bunun en büyük ispatı "Tek Kişilik Bir Sınıfta Öğrenim Görmek İstiyorum" lafıdır. Yani kendisini çoktaaan erişilmez görmeye başladı.
Yani aslında aynı şeyden bahsediyoruz. Tabi ki bende isterim bu ülkede özel çocuklar yetişsin, onlar bizim geleceğimiz. Lâkin gerçekten özel olanlar, zekâsı ilmi, fikri ve zikri gerçekten büyük olan insanlar yetiştirilsin. Böyle 2 kitap okuyup piyasaya sürülenler değil.
Çocuğun forumda başka bir arkadaşın bahsettiği indigo sendromundan muzdarip olduğu ortada. Buna eyvallah. Ama eğri oturalım doğru konuşalım. Anneyi gördüm. Hiçte o çocuğa "Al evladım Descartes oku!" diyecek biri olmadığı apaçık ortada. Belli ki çocuğun öyle yada böyle o alana özel bir ilgisi oluşmuş ve kendi kendini yetiştiriyor. ve bizler kabul etsek de etmesekde en azından o konuda hem kendini hemde çevresindeki tum akranlarını aşmış ve doğal olarak tepkisini koyuyor.. Kim ne derse desin bence bu çocukta bir cevher var..Ama harcanır harcanmaz onu bilemem..