Ajiba adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Neden anlamak istemiyorsunuz?

1- Yeğeninizi canı gönülden tebrik ederim. Mutlaka sonuna kadar destekleyin, gelecek orada!
2- Bahsettiğiniz çocuklar bugün alım değil ama yarının büyük alimleri olma potansiyeline sahip cevherler. Mutlaka özel eğitimler ile kontrollü ve bilinçlı eğitilmeleri gerekli olan kıymetler bana göre. Kabul etmek lazım her çocuk özel eyvallah ama bazıları diğerlerinden kat be kat üstün performans kapasitesine sahipler. onları harcamak yerine kazanmalıyız
Ben anlıyorum da işte siz biraz olayı farklılaştırıyorsunuz

Ben özel çocuk diye bir kavram yoktur demiyorum, vardır. Lâkin bu çocuk özel bir çocuk değil.
Balon nedir? Bir plastik madde. Siz içerisine ne kadar hava basarsanız, o kadar büyük görünür. Ama en fazla duracağı 1 hafta 2 hafta. Peki ya sonra? Söndü gitti.

İşte bu çocuk tam olarak bu. Fazlasıyla şişiriyorlar, ve o çocuğunda hoşuna gidiyor. Haliyle çeşitli şekillere giriyor ve kendisini erişilmez zannetmeye başlıyor.
Bunun en büyük ispatı "Tek Kişilik Bir Sınıfta Öğrenim Görmek İstiyorum" lafıdır. Yani kendisini çoktaaan erişilmez görmeye başladı.

Yani aslında aynı şeyden bahsediyoruz. Tabi ki bende isterim bu ülkede özel çocuklar yetişsin, onlar bizim geleceğimiz. Lâkin gerçekten özel olanlar, zekâsı ilmi, fikri ve zikri gerçekten büyük olan insanlar yetiştirilsin. Böyle 2 kitap okuyup piyasaya sürülenler değil.

Ha birde diyor ki, bu ülkede böyle yetenekli insanlar harcanıyor. Muhabir soruyor senin gibi mi yani diye,
EVET benim gibi diyor. Bu çocuk zeki mi gerçekten yoksa ukalâ mı?