adasali adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
muhammed peygamber cümlenden zaten senın ne inancda oldugun tartısılır kardeşim hadissiz kuranı anlayamazsın kuran bır anayasa kıtabıdır anayasada kırmızı ısıkta gecmenın cezası yazarmı yazmaz trafık kanunlarına atıf yapar aynen oyle kuranda anayasa kıtabıdır hadıs ayetı acıklar kuranda namazın nasıl kılınacagı zekatın nasıl verılecegı haccın nasıl yapılacagı da yazmaaz bunları nerden ogrenıyoruz hadısden yanı hadıssız kuran ıste boyle mehdı yok hz ısa ınmıycek dedırtır adamı
ilk önce "muhammed peygamber" denmesine neden takıldığınızı anlamıyorum. "hazreti" demek efendi demektir. hz.muhammed tam olarak efendimiz muhammed anlamına gelir. kimin efendisi olur bir kulun. biz kimin kuluyuz Allah'ın. buradan yola çıkarak bizim tek bir efendimiz olmalı sanırım. ek olarak fussilet 6.ayet (Onlara) De ki: "Ben ancak sizin benzeriniz olan bir beşerim. Bana sadece, sizin İlahınızın bir tek İlah olduğu vahyolunmaktadır. Öyleyse O'na yönelin ve O'ndan mağfiret dileyin (ki kurtulasınız) . Vay haline o müşriklerin! (Ki sonunda pişman ve perişan olacaklardır.) ”. Allah böyle derken bizim peygambere efendilik ünvanı vermek ne haddimize.

peki kuranın bir çok temel ibadeti açıklamadığını söylerken şu ayetle ters düşüp düşmediğini merak ediyorum. En’âm Suresi 38. Ayet Yeryüzünde gezen her türlü canlı ve (gökte) iki kanadıyla uçan her tür kuş, sizin gibi birer topluluktan başka bir şey değildir. Biz Kitap’ta hiçbir şeyi eksik bırakmadık. Sonunda hepsi Rablerinin huzuruna toplanıp getirilecekler.