Merhaba arkadaşlar, dün bir sohbette aynen şunu duydum.

"Hz isa ölmüştür. bir daha dünyaya gelmeyecektir. mehdi yoktur. bunlar yalandır. bunlara inanmayın." bunu söyleyen kişi kuran okuyor dinden bu konu haricinde herşeyden azda olsa çoğu kişiden fazla bilgisi var ve inanılmaz derecede dinine bütün bir insan. konuşma devam ederken ben şöyle dedim. "Peki kuranı kerimi Türkçe Okudun mu? tamam arapcası okunacak. namaz kılarken dua ederken okunacak. fakat sana emredilen kuranı kerimi anladın mı meailine tevsirine bakabildin mi? " dedim. yanıt olarak Kuran Türkçe okuyamazsın bütün büyüsü kaçar yanıtını aldım.

benim bunu sormamda ki amaç Hz. İsa (as) ile ilgiliydi. çünkü kuranı kerimde delileri vardı. kıyametten önce dünyaya geleceğini ölmediğini asılmadığını yazıyordu. aslında sözlerime şunla başlamak istiyorum;
"Şüphesiz o, kıyamet-saati için bir ilimdir. Öyleyse ondan yana hiçbir kuşkuya kapılmayın ve Bana uyun. Dosdoğru yol budur." (Zuhruf, 43/61)

bu ayetel kerimde Kuranı kerim, o diye bahsettiği kişi Hz. İsadır. bir ayete bakdığınızda ondan önce gelen ayetide bilmeniz gerekmektedir. öncelikle ona bir bakalım,
"Meryem oğlu (İsa) bir örnek olarak verilince, senin kavmin hemen ondan (keyifle söz edip) kahkahalarla gülüyorlar. Dediler ki: "Bizim ilahlarımız mı daha hayırlı, yoksa o mu?" Onu yalnızca bir tartışma-konusu olsun diye (örnek) verdiler. Hayır, onlar 'tartışmacı ve düşman' bir kavimdir. O, yalnızca bir kuldur; kendisine nimet verdik ve onu İsrailoğullarına bir örnek kıldık. Eğer Biz dilemiş olsaydık, elbette sizden melekler kılardık; yeryüzünde (size) halef (yerinize geçenler) olurlardı." (Zuhruf, 43/57-60) bu ayetten sonra "Şüphesiz o, kıyamet-saati için bir ilimdir" gelmektedir. bunun hz. İsa (as) bahsettiği açıktır. hz. İsa ölmemiştir. ölüm diye adlandırdıkları onlara gösterilen ve hz isa ya benzeyen başka biriydi. kuranı kerimde bunu açık bir şekilde anlatılmıştır.

Hz. Muhammed (sav) ahir zamanın başlangıcı son emirdir. daha peygamber gelmeyecektir. doğru. fakat bir çok peygamber Hz. Muhammed (Sav.) Ümmeti olmak için dua etmiştir. Bu konuda duası gerçekleşen peygamber ise Hz. İsa (as) dır. çünkü Hz. İsa Peygamber dünyaya geri geldiği zaman peygamber olarak değil Hz. Muhammed (sav)'in ümmeti olarak gelecektir. Bir kıyamet alameti olarak gelecektir. bunu ise buhari, müslim, tirmizi hadislerinde açıkca görmekteyiz. çünkü geldiği gün cuma günü sabah namazı kılınacağı vakit, mehdi imamlık yaparken Hz. İsa mescide girecek ve Mehdi bir kaç adım geriye doğru çekilecek hz. isa (as) ise mehdinin omuzuna dokunarak arkasında safa geçecektir. eğer peygamber sıfatı ile gelecek olsaydı o gün imamlık yapması gerekecekti. ama o Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav) ümmeti olarak ona uyan bir imamın arkasında durarak bize bunu gösterecek.

Hz İsa (as) uyan havarilerin bir siyasi gücü yoktu. bundan dolayı ezildiler ve pek fazla ileriye gidemediler. bir kaç yüz yıl sonra zaten asıl idareciler Hz isa yı yanlış yorumlayarak putlaştırma ve üçleme olayını çıkartılar ashabi kehf ise bu dönemlerde oraya çıktı. ve onlarında bir hükmü maalesef olmadı ve hristiyanlık dini bayağı bozularak incil ilk yüz yıldan sonra tahrip edilerek günümüze kadar bir çok kez değiştirilmiştir.

Konumuza Dönecek olursak eğer Hz. İsa Nın ölmediğine dair bir diğer delil ise Nisa Suresinde geçmektedir. "Ve: "Biz, Allah'ın Resulü Meryem oğlu Mesih İsa'yı gerçekten öldürdük." demeleri nedeniyle de (onlara böyle bir ceza verdik.) Oysa onu öldürmediler ve onu asmadılar. Ama onlara (onun) benzeri gösterildi. Gerçekten onun hakkında anlaşmazlığa düşenler, kesin bir şüphe içindedirler. Onların bir zanna uymaktan başka buna ilişkin hiçbir bilgileri yoktur. Onu kesin olarak öldürmediler." (Nisa Suresi 157) ve ardından gelen ayet ise, "Hayır; Allah onu Kendine yükseltti. Allah üstün ve güçlüdür, hüküm ve hikmet sahibidir."Nisa Suresi 158) denilmektedir. Hz. isa (as) ölmediğini ve onu asılmadığını ve onun Allah katına yükseltildiğinin en büyük delili budur. ve en büyük diğer delil ise bundan hemen sonra gelen ayettir. çünkü bu ayette direk bir daha kıyamet günü dünyaya geleceğini bildiriyor. "Andolsun, Kitap Ehlinden, ölmeden önce ona inanmayacak kimse yoktur. Kıyamet günü, o da onların aleyhine şahit olacaktır." (Nisa Suresi 159). burada kitap ehli olarak söyledi topluluk yahudilerdir. çünkü hz. İsa allah Katına yükseltilmeden önce yahudiler hz isa dan korkuyor ve onu öldürmek istiyorlardı. ona türlü tuzaklar kurmuş en son Yahuda isimli bir kişi (ki bu kişi Hz isaya tuzak kuran hain) 'yi çarmığa germişlerdir. yukarıda ki nisa suresi 157 de zaten bunu açıkça söylemektedir. gel gelelim Allah katına yükselmeden önce ona yahudiler yani kitap ehlinden kimse iman etmiyordu. günümüzde de ona iman eden bir yahudi yok. ama Allah Kuranı kerimde Andolsun diyerek yemin ediyor ve direk Kitap ehlinden ölmeden önce ona inanmayacak kimse yoktur diye iddia ediyor. şimdi bu ayeti ele aldığınızda akıllı ve mantık çerçevesinde baktığınızda Hz isa (as) tekrar dünyaya geleceği aşikar değil midir?

Bir başka delil olarak şuna bakalım maide suresi..

"Allah şöyle diyecek: "Ey Meryem oğlu İsa, sana ve annene olan nimetimi hatırla. Ben seni Ruhu'l-Kudüs ile destekledim, beşikte iken de, yetişkin iken de insanlarla konuşuyordun. Sana Kitab'ı, hikmeti, Tevrat'ı ve İncil'i öğrettim..." (Maide, 5/110)

Allah kuran da bu bölümde bu ayette gelecekten bahsederek, Hz isaya verdiği nimeti hatırlatacağını kudüste desteklediğini beşikte ve yetişkinlikte insanları uyardığını söylüyor. burada sonra gelen cümle ise çok açık ve net bir delil olarak kabul edilir. çünkü sana kitab-ı hikmeti, tevratı ve incili öğrettim diyor. kitab-i hikmet açık bir şekilde kuranı kerimdir. fakat kuran'ı kerim Hz. İsadan 6 asır sonra gelmiştir. bu ayette dünyaya geleceği günü ve sonra yaşanan olayı anlatıyor. (En doğrusunu Allah bilir.)

iki ayeti birlikte inceleyelim. birincisi;
"Şüphesiz, Allah Katında İsa'nın durumu, Adem'in durumu gibidir..." (Al-i İmran, 3/59)

ve ikincisi;
"Selam üzerimedir; doğduğum gün, öleceğim gün ve diri olarak yeniden-kaldırılacağım gün de." (Meryem, 19/33)

ikisi bir arada incelenmelidir. hakikati gösterir. çünkü ali imran suresinde geçen ayette ademin durumu ile aynı olduğunu ve Allah Katında olduğu gösterir. meryem suresindeki ayette ise Hz isa öleceği günden bahseder. buda dünyaya tekrar geleceğinin işaretidir ki muhakkak en doğrusunu Allah biliri.

Arkadaşlar, İslam dini araştırmacı bir dindir. taklidi değildir. bizim insanımız kulakdan dolma bilgiyi çok sever. kendi araştırmaz. fakat siz araştırın. araştırın ki dinin nedenli önemli olduğunu insanlara tebliğ edin. çünkü biz diğer dinlere benzemeyiz hepimiz kardeşiz. insan kardeşinin yanlış düşünmesini yanlışa yanlışlıklada olsa şirke düşmesini yanmasını ister mi? istemez. o zaman kardeşlerimizi elimizden geldiğince uyaralım ve onlara doğru bilgileri doğru kaynaklardan aktaralım.

okuduğunuz için teşekkür ederim. hepinize iyi forumlar.