Eskiler buna vesvese der...
Berrak, saf ve tertemiz bir su kaynağı var; bileşikleri, tadı ve takdim ettiği şifasıyla zemzem suyu gibi bir su kaynağı. Herkes tarafından mâlum ve meşhur hale gelmiş, dünyâca da kabûl edilmiş mübarek bir kaynak. Şimdi, hain biri geliyor, sinsice kaynağa yaklaşıp, su üzerine boya, toz, çer - çöp döküp kaçıyor. Siz bunu görünce, Eyvah diyorsunuz; Pınarım kurudu, mahvoldu, pislendi ve ölüp gitti! Oysa, hakikat böyle değildir. Akan su, üzerinde atılan o çer çöpü götürecek ve safiyetini muhafaza edecektir. Sizin kalbiniz, imanınız berrak, pırıl pırıl bir pınar ise, o zaman bulandırmak için üzerine atılan tozun, toprağın ona hiç bir zararı olmayacaktır. O toz, toprak akıp gidecek ve sizin menba'ınız her zaman temiz kalacaktır. Demek oluyor ki, o bulanıklık pınarın kendinden değil... Evet, işte vesveseye maruz kalb de böyledir...
Bunu düzeltmenin güzel yolu TEFEKKÜR dür.....
Dediğiniz çok doğru hocam her gece yatmadan duamı okur yatarım. Teşekkür ederim
Hocam bende evde Doping hafıza ile üniversite sınavına hazırlanıyorum durum tam olarak sizinle aynı, sabah 7'de kalkıp başlamazsam asla kendime gelemiyorum başka yerlere odaklanıyorum.
Hocam durum çok sinir bozucu delirme aşamasına geldim ben resmen uykum var yatamıyorum ders çalışacağım yok olmuyor iş yapacağım yok olmuyor Allah yardımcımız olur inşallah.