PlutoMedya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ltd. Şti. olduğunuzda giderleriniz artar, mesela vergi diliminiz değişir %22 olur (Şahıs firmalarında 13.000 TL gelire kadar %15'tir), muhasebeciye ödeyeceğiniz hizmet bedeli artar, Ticaret odası kayıt ücretleri daha yüksektir, bunun dışında tek başınıza Ltd Şti. 'de kursanız bankanızda bekleyen parayı kafanıza göre çekemezsiniz, gider vergisine tabi olur. %15 stopajdan kaçarken daha büyük külfetlerle karşılaşırsınız. İşini bilen bir muhasebeci ile görüşüp Şahıs firması ile Ltd. Şti arasında ki farkları güzelce öğrenin, yağmurdan kaçarken doluya tutulmayın.

Ek olarak şunu da söyleyelim, bu stopaj olayı 2019 Ocak ayında çıktı, ilerde Cumhurbaşkanı kararı ile yeni bir kanun daha çıkar ve kanunun kapsamı genişleyebilir (Ltd. Şti. ve A.Ş. leri de kapsayabilir), 2017'de kurumlar vergisi %20 iken son 2 senedir %22, bir sabah bir kalkmışsın kanun değişmiş her şey çok daha farklı olmuş.
Bazı konularda eksikleriniz var. Öncelikle LTD olsanızda stopaj ödüyorsunuz sebebi de google'ın dar mükellefler kategorisine girmesidir. Ekstra olarak LTD'in çok fazla eksisi yoktur, hesaba parayı çekerken farklı bir şahsa göndermediğiniz sürece şirket sahibi olarak hesabınıza çekebilirsiniz. Vergi olarak standart 22 verdiğiniz için şahıs şirketine göre avantajlıdır. Gelir yükseldikçe şahıs şirketin maalesef sıkıntılar doğalabilir vergi açısından.