Ltd. Şti. olduğunuzda giderleriniz artar, mesela vergi diliminiz değişir %22, muhasebeciye ödeyeceğiniz hizmet bedeli artar, Ticaret odası kayıt ücretleri daha yüksektir, bunun dışında tek başınıza Ltd Şti. 'de kursanız bankanızda bekleyen parayı kafanıza göre çekemezsiniz, gider vergisine tabi olur. %15 stopajdan kaçarken daha büyük külfetlerle karşılaşırsınız. İşini bilen bir muhasebeci ile görüşüp Şahıs firması ile Ltd. Şti arasında ki farkları güzelce öğrenin, yağmurdan kaçarken doluya tutulmayın.
Ek olarak şunu da söyleyelim, bu stopaj olayı 2019 Ocak ayında çıktı, ilerde Cumhurbaşkanı kararı ile yeni bir kanun daha çıkar ve kanunun kapsamı genişleyebilir (Ltd. Şti. ve A.Ş. leri de kapsayabilir), 2017'de kurumlar vergisi %20 iken son 2 senedir %22, bir sabah bir kalkmışsın kanun değişmiş her şey çok daha farklı olmuş.
Öncelikle ilgin için teşekkür ederim hocam.
Bu dediklerinin hepsini biliyorum zaten, şahıs şirketinde vergi dilimleri sabit olmadığı için zaten işime yaramayacak, gelir arttıkça vergi oranı artıyor o yüzden kısa bir zaman içinde limited'e geçip sabit vergi oranı ödemem lazım çünkü şahıstaki üst limitlere direk takılıyorum. Bakalım artık zamanla öğrenip bir şekilde ayarlayacağız tüm bu işleri.