Kıymetli arkadaşım merhaba,
e-Ticaret ile ilgili bir çok aşamadan geçerek işlerimi belli noktaya getirdim.
1 hafta önce de bir arkadaşım ile ofisimizi tuttuk işleri daha da büyütmek amacı ile çalışmalar yapıyoruz.
İşlere şirket kurmadan stoksuz satış ile başladım. Geçtiğim yollardan özet bilgi sunayım.
Malum satış var ise vergi de olmak zorunda, vergilendirilmeyen satış bugün olmasa bile bir gün önüne ceza olarak düşer. En dikkat edilmesi konu budur. Kesilmeyen bir faturayı kazanç saymak en çok yapılan yanlış.
Peki şirket yok fatura nasıl kesilecek. Ben uzun zamandır tüm faaliyetlerimi yurtiçinde yapıyorum bu sebeple yurtdışı anlatmayacağım.
Gelelim konuya,
Komisyonlu satış yapabileceğini firmalar var, sistemleri ürün fotoğraflarını paylaşırsınız, satışı alınca müşteri bilgilerini iletirsiniz, faturası da kesilerek gönderilir. Siz de komisyonunuzu alırsınız.
Hangi mecralarda satılabilir; instagram, facebook, e-ticaret sitesi ve gittigidiyor.
Ödeme sistemi nasıl olacak; şirketiniz olmadığı için sanal pos hizmeti almanız mümkün olmuyor bu sebeple her mecrada işleyiş farklı olacak.
Instagram da, site üzerinden yada facebook üzerinden satacaksan ödemeyi eft havale yada kapıda ödeme ile alabilirsin.
Gittigidiyor da daha kolay, müşteri gg altyapısını kullanarak ödemeyi yapar, siz de ürünün sevki fiyatından ödemesini toptancıya yaparsınız, ürün müşteriye ulaşıp onaylanınca ödemen hesabına gelir.
Toptancı ise müşteriye satış fiyatından fatura keser size de komisyon faturası keser.
Gg toplu ürün yüklemek için bu toptancıların bazılarında olan xml sistemini kullanabilirsin. Entegrasyon için de yıllardır kullandığım stockmount firmasını tavsiye ederim.
Bu tarz konularda soruları olan arkadaşlara whatsapp üzerinden "tamamen ücretsiz" destek verebilirim. 0505 386 29 95