Ben teşekkür ederim, haklısınız sizin iddianız gibi savunma yapmışım ben de fakat son zamanlarda sıkça gördüğüm eleştirilerden biriydi açıklama yapma gereksinimi duydum. Rastgele kavramını genellikle tartışma sırasında sıkça kullanıyorum fakat bu benim görüşüm değil ateist arkadaşlarla konuşurken başvurduğum bir tabir çünkü Dünya'nın oluşumu ve Evrimi kulaktan dolma bir şekilde değil gerçekten öğrenme isteğiyle araştırıyorum elbette ki çok yetersizim bu konularda o yüzden ben de tartışmaya girme taraftarı değilim. Fakat bu konularla alakalı azıcık bir araştırma yapmak bile yani büyük patlamadan galaksideki gezegenlerin hizalanmasına dünyanın binlerce sıcaklıktayken soğuduktan sonra meteor yağmurlarıyla yaşam formlarının oluşması ya bunlar gerçekten üzerinde durulacak konular en başta da dediğim gibi her şeyden önce bir yaratıcının varlığı yokluğu konusu tartışılmalı ve var ise neden yaratıldığı sorusuna geçilmeli.
Aklınızın mantığınızın almadığı şeye inanmama noktasında zaten haklısınız fakat müslümanların yobazı olduğu gibi inançsızların da yobazı bol araştırmadan etmeden kulaktan dolma bilgilerle inkarcılık yoluna başvuran insanlar çok ben bu duruma karşıyım her zaman araştırmalı ve karşımızdaki kişilerin görüşlerine saygılı olmayı öğrenmeliyiz.
Birde hepsinin isim vermeyeceğim fakat youtubede gerçekten ateist yobaz denilebilecek türden insan demeye dilimin zorlandığı kişiler var misal GIG TV deki gözlüklü bir arkadaş var bu adam öylesine küfürbaz, öylesine dine nefret kusuyor ki sözde benim iyi birisi olmam için dine inanmama gerek yok kafasındalar ama dini görüşe sahip olan kişilerin de olduğunu bilerek bu saygısızlığı yapabiliyorlar. Anlamakta zorlandığım nokta ise islamın yalan olduğundan insan elinden çıkma olduğuna o kadar kesin kanaat getirmişler fakat zamanlarının çok büyük bir kısmını islamiyete küfür ederek tartışarak geçiriyorlar. Bu durumu insanlara yayın yaparak sözde bilinçlendiriyorlar ya madem bu kadar eminsin 3 günlük vaktin var neden böyle sana göre boş olan mevzularla vaktini geçirirsin ki? Eğer insanları bilgilendireceğim diyorsan da bunu düzgün bir üslupla yapman gerekmez mi, delillerini koyarsın ortaya gerekçelerini açıklarsın ama bunu dalga geçerek değil insanların peygamberine takma isimler takarak değil düzgün bir biçimde açıklarsın ve doğru yolu gösterirsin öyle bir yol varsa.
Ben bu yüzden çok hassas oldum özellike 3-5 aydır insan araştırdıkça da bunalıyor bazen akışına bırakmak gerekiyor.
Bu yazınıza %100 katılıyorum. Maalesef bu da bir dikkat çekme şekli. Özellikle reel hayatta kendilerine istedikleri şekilde bir sosyal statü edinememiş kişilerin ateizm üzerinden yaptıkları bir propoganda. Aynen dediğiniz gibi Müslüman, Hristiyan v.s. yobazları olduğu için, ateistlerin de yobazları çok ve bazıları çok çirkinleşebiliyor, çok terbiyesizleşebiliyorlar.
Kendimi genel hatlarıyla insan sever, bitki sever, hayvan sever, cinsel ayrımcılık karşıtı ve Ateizm'e çok yakın görüşü olan bir kişi olarak tanımlayacak olursam dahi aynı zamanda da rahatlıkla söyleyebilirim ki; Müslümanların ve Ateistlerin olduğu kadar hayvanseverlerin, veganların vejetaryenlerin, feministlerin ve her türlü düşüncenin yobazları çok ve her biri de son derece rahatsız ediciler. Herkes görüşünü savunurken haddini bilerek savunacak olsa o zaman hepimizin yaşam kalitesi gözle görülür şekilde artardı ama maalesef insanların önemli bir kısmı doğru kabul ettikleri şeyi herkese dayatmak konusunda ısrarcılar. İyi forumlar.