Videoyu da izledim yorumları da okudum. Öncelikle forumda herkesi müslüman sanıp bu gibi şeylere ayet yazıp geçenler var yapmayın etmeyin arkadaşlar, bugün ülkenin yüzde 10-15i ateist agnostik, yüzde 30-40ı da gizli deist agnostik. Dini inanç oranı size söylenen gibi değil. İstiyorsan çık dışarıda rastgele farklı yerlerde 10 kişi ile muhabbet et bu konuda. en az 4 kişi o içerikteki bir kitaba cidden nasıl inanıyorsun 2020 de diyecek ve sen yine tuhaf bir şekilde bir ayet okuyacaksın. Neyse.

Videodaki arkadaş ise baktığımızda body yapan(intihara eğilimli kişiler görünümlerine özenmezler genelde), öğrencileriyle mutlu bir pozu olan ve hatta bir kaç dizide oynamış mutlu görünen bir karakter. Ki ben instagramda bir çok kişinin bu arkadaş gibi mutluluk rolü yaptığını düşünüyorum da o durum ayrı bir konu olur. Arkadaş 15 yıldır iyi performansına rağmen meslekte hak ettiği karşılığı alamamış yani mesleki doyum yok ve mesleğinin içinde bulunduğu sisteme inancı kalmamış artık, etrafında dost bildiği bir kişiden değil 3-4 kişi tarafından sırtından bıçaklanmış. Yani hayatın sahte yüzünü çokça görmüş. Altta yatan en ufak psikolojik bir bozuklukta varsa bunlarla birlikte, zaten sonuç intihar olurdu. Keşke olmasaydı. Böyle bir insanın şu dünyada ölmesini istemezdim.