Bir yıl önce ani bir hareket sonucu bel fıtığı oldum. Doktora gittiğimde patlamak üzere olduğunu söyledi. İki farklı doktora gittim ikiside o şekilde dedi. Ayak parmaklarının ucunda veya ökçemin üzerinde yürüyemeyene kadar sıkıntı olmayacağını söyledi. Uzun süredir dikkat ediyorum ağrılarım azalmış eğilmem felan baya duzelmisti ama geçen ufak bi zıplama sonucu birden çok kötü oldum yine eğilince ( rüku daki şekilde) acıyor ve bacağımda ağrı oluyor. Bunu bazı hareketler ile biraz azalttım. Fakat benim bu durumdan ameliyat olmadan kurtulmam gerekli ameliyat olursam askeriye ve polis sağlık şartları sağlamamız oluyor. Uzun süredir bu konuda araştırma yapıyorum. Manuel terapi diye bir yönteme ulaştım. Bu yöntem ülkemizde çok fazla yaygın değil fakat yurtdışında oldukça yaygın bir yöntemmiş
Asıl sorum burada başlıyor. Manuel terapi hakkında bilginiz var mı uygulattınız mi veya çevrenizde etrafınızda uygulatan var mı? Yöntem hakkında bildiğiniz pozitif ve negatif şeyler neler? Yöntemi uygulayan önerdiğiniz kişiler var mı?
Veya ameliyat dışında alternatif önerebileceğiniz yöntemler var mı?
Dipnot: manuel terapi ve bi kaç uygulama videosuna burdan bakabilirsiniz
https://www.bordova.com/manuel-terapi/
Şimdiden hepinize çok teşekkür ederim 😊