Getireceğiniz ürünle firma anlaşmanız var mı ? Örnek veriyorum apple batarya getirdiniz. Gümrükte bunu sorarlar. Yada yedek parça samsung cam getirdiniz ama üzerinde samsung yazıyor gümrük sormaz mı size, firma anlaşmanız var mı ?
bunu bir gümrük danışmanlık firmanıza sorun derim sonra diliniz yanmasın.
Şimdi şöyle iphone 8 batarya olarak gelmiyor ürünler. Adamların marka tse belgeli faturalı batarya olarak geliyor. Yani bizim tabirimiz ile yan sanayi ürünlerin ithalatını düşünüyorum.
Her ürünün ayrı gtip kodları olur. Gümrükçünüz ile her ürünün gtip kodlarından vergi yüzdelerine bakarak fiyat çalışmanızı öneririm

bazı ürünlerde ithalat vergileri çok yüksek. Bir ürünün üzerindeki en ufak bir değişiklik ürün tanımını değiştirebilir ve vergilendirme farklı olacaktır. Alacağınız her ürünü noktası noktasına netleştirmeniz gerekiyor öncelikle.
Gtipleri iyice araştırmam gerekli. Saolun hocam. R10+
Hocam mersin limaninda gemilerin uzun sure bekletildigi, silikon iceren urunlerin (virus silikon icerisinde yasamini surdurebiliyormus) yanina bile yaklasilmadan geri gonderildigini duydum. Parayi gondermeden bir kere daha dusunun derim, normal zaman olsa gerekirse gider hesap sorardiniz ama su an sanirim isteseniz de gidemezsiniz.
Bunu iyice düşünmem gerekli dediğinize katılıyorum hocam.
bataryalar 8548 de.
Örnek vermek gerekirse 854810100000 ( Gtip kodu) - PİL/BATARYA grubu
Çok saolun hocam
Süper

muhtemelen bir konteyneri bir ürün olarak almayacaksınızdır diye düşünüyorum. Parsiyel olarak aynı satıcıdan farklı birden fazla ürünü satın alacaksanız 1 konteyneri tek bir satıcıdan doldurmanız gümrüğünüzü temizlemeniz açısından size kolaylık sağlar. ( 1000 adet x ürünü ,1000y ürünü vs. ) Çin üzerindeki tedarikçilerden FOB fiyatlar isteyip , ardındanda konteyner nakliyesi için bir lojistikle anlaşmanız durumunda geri kalan adımlarda gümrükçünüz sizi yönlendirecektir.
Ödemelerinizde ise banka akreditifi açmanızı öneririm. En azından kendinizide güvence altına alabilirsiniz.
Şu korona olmayaydı çok çok iyi olacaktıda. Dün bi gümrükçü arkadaş ile görüştüm. Menşei den tut geldiği şehire kadara bakılıp ona göre imha veya iade edilebiliyormuş. Hayırlısı bakalım şuan için elimden geldiğince bu işe odaklanmaya çalışıyorum.