MythDev adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle Allah utandırmasın. Bir kaç sorum var ve cevaplarsanız sevinirim. Ben de yakın tarihte kendi ofisimi şahıs şirketi kurarak açmak istiyorum çünkü.

1-) Kaç yaşındasınız? Bildiğim kadarıyla devletin 29 yaşına kadar "Genç girişimci" kapsamında bir kaç desteği mevcut. Bu destekler tam olarak nedir ve ne kadar yardımcı oluyorlar?

2-) ilk defa açılış için totalde ne kadar masraf oluyor? Buna POS cihazı da dahil olmak üzere.

3-) Zorunlu olarak ödemek zorunda olduğunuz kaç yer var? Yani muhasebeci gibi.

4-) Ofisi kurarken için devletin "Genç girişimci" kapsamında herhangi bir maddi yardımı oluyor mu?

Teşekkürler.
Allah razı olsun size de nasip olur inşallah
1- 27 yaşındayım 29 yaşından gün almadan dahi başvursanız genç girişimci desteğinden faydalanabiliyorsunuz bu şudur
1 yıl 75bine kadar gelir vergisi ödemezsiniz
1 yıl bağkur unuzu devlet öder
3 yıl boyunca sürer yani 32 yaşına kadar bunlar geçerli olur.

2- ilk açılış 150/800₺ arası tutar muhasebeciye vereceğiniz tutar . Esnaf sanatkarlar ve odalara kayıt olursanız + 1000küsur.
Pos cihazı kullanmıyorum

3- muhasebe, KDV, damga vergisi, stopaj bunlar sizin kazancınızı göre değişiyor tabi (stopaj kira bedelinin %20si)

4-kosgebin desteği oluyor eğer nace kodunuz destekliyorsa 5000tl hibe veriyor KOSGEB ben aldım. (Not: 2 yıl boyunca kapatamıyorsunuz eğer kapatırsanız 5bini geri ödemek zorunda kalırsınız)

bilal adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Muhasebe gelir gider gibi işlemleri masaüstü program ile mi yoksa online siteler ile mi yapıyorsunuz.

Hayırlı olsun buarada
Allah razı olsun öncelikle enpara şirketim ile çalışıyorum bikolay ile anlaşması var 3 yıl boyunca ücretsiz olarak ön muhasebe programını kullanıyorum.

baymobile adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bol kazançlar
Allah razı olsun hepimize inşallah