Merhaba,

Mantık yürütemedim yardımcı olabilir misiniz?

xxx tablo düşünelim stünlar ( id - name - target_id )

1. name (bu alanlar target_id si 0 olanlar)
a. name (bu alanlar ise 1. namenin id sinin target stününe alanlar)
b. name (bu alanlar ise 1. namenin id sinin target stününe alanlar)
c. name (bu alanlar ise 1. namenin id sinin target stününe alanlar)

2. name (bu alanlar target_id si 0 olanlar)
a. name (bu alanlar ise 2. namenin id sinin target stününe alanlar)
b. name (bu alanlar ise 2. namenin id sinin target stününe alanlar)

1. ve 2. nameler için örneğin select * from xxx WHERE target = 0 dedik ve target i 0 olan ana isimleri çektik döngü ile .

(((((( şimdi bu döngü içinde ana isimlerin id sinin alıp alt isim olan a harfinin target ine yazmak yazdıktan sonra a harfinden çıkan id yi b harfinin targetine yazmak yazdıktan sonra b harfinden çıkan id yi c harfinin targetine yazmak ))))))))

Bunu nasıl yapabiliriz.

yapmak istediğim alt alt birbirine ait olanları en üstten en alt a kadar birbirine bağlamak

aynısı select içinde geçerli target id target id target id sorgulayarak sona kadar gidip ilk kategoriye ait olan tüm alt kategorileri çıkarmak . ( en alttan veya en üstten tek tek birbirlerine bağlılar)

Dışarıdan kategori çekiyorum bende olanları ellemeden olmayanları ekletmek istiyorum bu kez bilgisayarında kategoirisi yazılım var telefonunda alt kategorisi yazılım var. yazılım ısmınde ıkı kategorı geldıgınde hangısı hangısıne aıt oldugunu bulmak ıcın. ılk ana kategorısını sorgulatıyorum cep telefonu ise o gelen kategorıyı cep telefonu kategorısıne atmak ıstıyorum .

çektiğim alt kategorisinin ilk önce ana kategorisini alıyorum tamam bu telefon ana kategorisi diyorum dana sonra bende ki telefon kategorisi id sinin alıp alt alta iç içe gelen kategorilere yukarıdan aşağıya bir birlerinin id lerini vererek inmek istiyorum

İnşallah anlatabilmişimdir.