BarisSa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Benim buradan herhangi bir ticari faaliyetim olmadı. Ne hizmet alımı ne de satımı hakkında.
Genel olarak piyasalar durgun. Şu an piyasa belirsiz. Dolayısı ile insanların cebinden para çıkacağı zaman 10 kere düşünüyor.
Yalnız genel olarak anlamadığım husus şu : Senden hizmeti bekliyor, ancak ücretsiz bir şekilde. Yani sen tüm emeğini sarf edeceksin, sonrasında adam sana ödemeyi geç yapacak ya da hiç yapamayacak. Bu riski bile bile kimse ürün satmaz. Piyasa çakallarla dolmuş.
Bu yüzden şu sıralar ek iş vs. almıyorum. Baştan anlaşıyorsunuz, her şey tamam. İsteklerde sınırlar tanınmıyor. Patronluklar taslanıyor, konu ödemeye geldiğinde bir an ABİ oluyorsunuz.
Bence piyasanın bu şekilde olmasının tek sebebi, her ne kadar başımızdakiler Ekonomi iyiye gidiyor, büyüyoruz dese de küçülüyoruz, alım gücümüz azalıyor. Hal böyle olunca da insanlar ihtiyaçlarını alırlarken bile 10 kere düşünüyor.
Kesinlikle haklısınız.. İnsanlar yarının ne olacağını bilmediği için harcamalarını öncelikli ihtiyaçlarına ayırıyorlar fakat bu bahsettiğim firmalar reklam/tanıtım giderlerini tamamen kıstılar. Bana ödeme yapmayıp başkasıyla da çalışmıyorlar..
Ve ciddi manada güzel emek veren firmalar. Alamadığım para bir kenara emek verdiğim işin ( Firma ) küçülmesi beni üzüyor aslında.
Ayrıca, hiç bir müşterimin bana patronluk taslamasına, höt zöt konuşmasına, bir piksel sağa olmadı sola vazgeçtim ortaya gibi revizelerine kesinlikle izin vermiyorum vermemde İşim çok acele diyenleri mevcut işin önüne de almam, ipin ucu her zaman elimdedir yani.
Çok nadirdir abi/kardeş/reis/başkan gibi hitap şekilleri.. İşi yaparken, teslim ederken Hocam, Bey ve Hanım
Tebrik, başsağlığı, kutlama gibi durumlarda ise aramızdaki yakınlığa göre davranırım.