MaveraHizmet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sağlığa zararlı olduğu için sigara bu şekilde anılıyor , içmeyen içmediği için gurur duyuyor kendince.
Peki sigaradan daha zararlı trans yağ , şeker , un bunları neden insan içten içe kötülemez.

Kesme şekerin üzerine neden öldürür yazmazlar mesela
O soruların cevabını kimse veremez .
Ben sigaraya başladığımda uyarı yazısı yoktu , ekmek peynir gibi içiliyordu, otobüste trende içiliyordu . Ve bağımlı oldum sigaraya .

Ama sen hala şeker yağ un kullanıyorsun . Neden kullanıyorsun?
Sigaranın üzerine yazı yazılan zamanlarda 20 yaşında olmak sans ise gercekten şanslısın .
Savunma psikolojisi bu.

Halen yağ, şeker vesaire diyip sağlıktan örnek veriyorsunuz.

25 yaşındayım ben de ağzıma bile sürmedim. Kimse bana içme demedi ve uzatan çok oldu.

Bu çok ayrı bir mesele. Yani dış etkenden etkilenecek kadar zayıf olanlar başlıyor bir şekilde.

Sadece sağlık olarak bakmayın olaya. Pis kokunuzdan ve pis dumanınızdan içmeyen herkes rahatsız oluyor.

Bir insanın sigaraya başlamaması ya da bırakması için uyarıya önleme gerek yok. Kişi kendi terazisinde olayı tartıp "doğru" olanı yapabilir zannımca.

Ayrıca kişinin beslenme düzenini ne biliyorsunuzda buralardan vurmaya çalışıyorsunuz?

Sırf sigaranın üzerine "içmeyin, öldürür" yazmadığı için siz şanssız mısınız?

Ayrıca kişinin kesme şeker kullanması seni rahatsız etmez ancak senin sigaran her durumda karşıyı rahatsız edebilir.

Kendinizi savunmayın bu şekilde. Komik oluyor.